A rossz főnök tönkrevágja az egészséget

2016. március 21. 12:29 ujnemzedek.hu
Kétszer akkora valószínűséggel csap le a szívroham, ha az embernek suttyó a főnöke.

Sajnos ritka kombináció az, hogy valaki szereti a munkáját ÉS a főnöke is kiváló vezető és ember is egyben. Rossz főnök abból lesz, aki nem tudja a személyes problémáit távolt tartani a munkától, illetve nincs meg benne a kellő empátia ahhoz, hogy észrevegye, ha az alkalmazottnak valami gondja van, vagy túlterhelt. Aki a munkahelyén rossz főnököt kap, hamar stresszes lesz, ami kihat az egészségre: infarktus, agyvérzés, gyomorbetegségek – nem túl rózsás kilátások. Egy 2009-es tanulmány szerint azok, akik a főnököt rossznak írták le, nagyobb valószínűséggel szenvedtek valamilyen szívproblémától. Egy másik, 2012-ben készült felmérés szerint azok a munkavállalók, akik nem egyenlő bánásmódot kapnak a munkahelyen, gyakran szenvednek alvásproblémától, illetve pánikrohamoktól.

 

De mit lehet tenni, hogy ha rossz főnökökkel vert meg minket a sors? Attól függ, hogy milyen típussal van dolgunk:

 

A haver-főnök
Aki szereti a feladatokat úgy osztogatni, ahogy kedve tartja, és nem úgy, ahogy a feladatokat delegálni kéne. Szeret barátkozni, munka után invitál egy közös ivászatra, és könnyen megsértődik. Az ilyen főnök kezelhető, de résen kell lenni. Tulajdonképpen olyan ez, mint kiszökni a barát-zónából – csak éppenséggel itt azt kell elérni, hogy a főnök szövetségesnek tekintsen, ne pedig valakinek a haveri körből.

 

Aki a körmöd alá is benéz

Van olyan főnök, aki azzal próbálja kimutatni, hogy ő mennyire jó, hogy minden mozdulatodat figyeli. Nincs elég rend az asztalodon? Miért nem fűzetted le azt a jelentést, amit kért? Borzasztóan tudja stresszelni az embert, mert nem azt érzi, hogy a munkáját értékeli, hanem az apróságokat.

Hogy lehet megbirkózni ezzel? Hát nem lesz egyszerű. Meg kell próbálni a főnök fejével gondolkozni, amikor elindul egy projekt, akkor specifikusan rákérdezni a legapróbb részletekre is.

 

 

A diktátor

Az egyik leghúzósabb típus. Minden alkalmazottra úgy tekint, mintha naplopók lennének a fedélzeten, és az, aki egyszer hibázik, az leírta magát örökre. Csak a saját karrierjére koncentrál, ha valakiben látja a potenciált, azt elnyomja.

Hogyan lehet dűlőre jutni az ilyen típusú főnökkel? Sajnos fájdalmas a módszer, de hagyni kell, hogy beleszólhasson a munkánkba. Ha jó az, amit csinálunk, és fel tudjuk ajánlani, hogy egy kis rész elvégzésével ő is kiveheti a részét a sikerből, akkor nem fog fenyegetésként tekinteni ránk, egy idő után megkaphatunk jobb munkákat is, és mindeközben az ő egója sem csorbul.

 


Kapcsolódó cikkek