A főnökök is elszúrják – a leggyakoribb hibák

2014. június 24. 11:49 ujnemzedek.hu
A vezetőknek sem könnyű az életük, főleg, ha tapasztalatlanok. Nekik ezekre kéne odafigyelniük.

Sokan vágynak rá, hogy a karrierjük során hamar vezetői státuszba kerüljenek, de főnöknek lenni sem leányálom. A tanulás és az odafigyelés ilyenkor is elengedhetetlen, sőt kötelező elvárás. Senki sem születik tökéletesnek, de néhány alapvető hibától megkímélhetjük magunkat.

 

Teljesítménymenedzsment

Sokan követik el kezdőként azt a hibát – állítja a Mashable által megkérdezett szakértő - hogy nem dokumentálják megfelelően sem a jó, sem a rossz teljesítményt. Ez azért lenne fontos, mert az összegyűjtött hibák átnézésével könnyebben rátalálhatunk a probléma gyökerére és még azelőtt megszüntethetjük, mielőbb nagyobb baj történne.

 

Ugyanez a helyzet a pozitív teljesítményekkel. A vezetőnek kötelessége a sikereket is begyűjtenie, hogy azt a saját vezetői felé prezentálni tudja - ebből válik majd láthatóvá az a főnökei számára, hogy megfelelő az adott csapat vezetésére.


Csapatmunka: szinte mindig ez a legjobb megoldás (kép: All-free-download.com)

 

A csapat megismerése

A frissen kinevezett vezetők egy része kívülről érkezik a vállalathoz, így nem ismerheti a hozzá rendelt munkatársakat. Mindenképp időt kell szakítani arra, hogy egyesével megismerje az embereit, hogy feltérképezze a személyes képességeiket, így megfelelően tudja majd összeállítani a teljes munkafolyamatot. A beosztottak megismerése szükséges ahhoz is, hogy később értékelni tudja a teljesítményüket.

Nem árt odafigyelni arra, hogy mit utálnak, vagy épp mit szeretnek a dolgozók, hiszen senki sem szeretné kivívni, hogy a hozzá rendelt csapat megutálja.  Érdemes megtudni, melyek a csapat „érzékeny” pontjai és azokat figyelembe véve kidolgozni a stratégiát. Ne felejtsük el, ők már régóta együtt dolgoznak, és mi vagyunk az „újfiúk”.

 

Döntések és kommunikáció

A fiatal vezetőknek sokszor okoz problémát, hogy népszerűtlen vezetői döntéseket nem tudják megfelelő módon közölni a beosztottjaikkal. A szakértők azt tanácsolják, ezeket ne e-mailben közöljük, hanem hívjunk össze a csapatot és szemtől szemben közöljük velük a döntést. Nem érdemes halogatni a dolgot, de arra hagyjunk magunknak időt, hogy megfelelően végiggondoljuk, amit mondani fogunk.

 

Készüljünk fel arra is, hogy a hozzánk intézet kérdésekre válaszolni tudjunk. Mindig közöljük a határozat okát és hátterét. Nincs annál rosszabb döntés, mint azt mondani: a „azért mert a nagyfőnök azt mondta”, vagy „azért mert Én mondtam!”

 

Tervezés

A modern vállalatoknál alapvető elvárás, hogy gyorsan reagáljanak a piaci igények változásaira, de a megalapozatlan döntések soha nem vezettek jóra. Járjuk körül a kérdést, kérdezzük meg a cégnél dolgozó és az adott területtel foglalkozó szakemberek véleményét, készítsük el a tervet és hangoljuk össze a feladatokat.

 

Kié a dicsőség?

A lelkes fiatal vezetők sokszor beleesnek abba a hibába, hogy az általuk vezetett csoport által elért sikerekről úgy beszélnek, mintha a sajátjuk lenne. Ez persze hatalmas hiba. Egy jó vezető minden esetben csapatmunkáról beszél.


Kapcsolódó cikkek

Persze, hogy mindenki angyali főnökről álmodozik – azzal azonban, hogy a kedvesség mivel jár, már kevesen törődnek. Pedig sokkal fárasztóbb megengedőnek lenni, mint szigorúnak – legalábbis egy friss kutatásból ez derül ki.
olvasd tovább