Moderálási alapelvek

2014. április 13. 23:03 ujnemzedek.hu

A fórumok, cikkhozzászólások, blogok, videók regisztráció nélkül olvashatók/nézhetők, de hozzászólni azonban csak regisztrált felhasználóknak van módjuk. A regisztráció feltétele a regisztrációs oldal kötelező adatainak megadása.

 

Jelszó, biztonság

A felhasználóneved alatt keletkező valamennyi aktivitásért, kizárólag Te vagy a felelős. Ezért kérjük, hogy jelszavad tartsd titokban, ne add át másnak. Ne válassz olyan jelszót, amit Téged ismerve könnyű kitalálni. Amennyiben tudomásodra jut, hogy adataidat más személy illetéktelenül használja, azonnal lépj kapcsolatba moderátorunkkal a sales@zanka.hu e-mail címen.

 

Moderálás

Alapelvként minden vélemény és hozzászólás megjelenhet, de a fórumokat/blogokat/videókat, és azok hozzászólásait morális, ízlésbeli és technikai korlátok közé szorítjuk. A www.ujnemzedek.hu az általa megbízott moderátorokra ruházza a jogot, hogy eltávolítsák azokat a hozzászólásokat, melyek sértik az itt olvasható szabályokat, megszegik a moderálási alapelveket, vagy törvénybe ütköznek. A moderátorok a szabályok súlyos vagy többszöri megszegése miatt a felhasználó regisztrációját megszüntethetik.

A moderátorok moderálási jogokkal és felelősséggel felruházott felhasználók. Csak nekik van joguk törölni hozzászólásokat és korlátozni, kitiltani felhasználókat úgy, hogy tevékenységüket a moderálási alapelvek alapján, annak szabály- és szokásrendszerét betartva végzik. Döntéseiket indokolhatják, és csupán oly mértékben avatkozhatnak bele a hozzászólás rendszerébe, hogy a kulturált kommunikációt segítsék.

A moderátorok előre lefektetett alapelvek alapján véleményezik és kezelik a felhasználók által felvitt tartalmakat. A moderátor dönti el, hogy mely tartalom, illetve annak mely részei szegik meg az alapelveket. A moderálásnak nem célja az éles viták megakadályozása, azok befolyásolása. A moderátor feladata, hogy a vita helyét ne vegye át az öncélú trágár szitkozódás, egymás vagy közéleti és közszereplők rágalmazása.

 

Szabályok

 

 • Nem helyezhetsz el olyan információkat, melyek sértik a Magyarországon hatályos törvényeket.
 • Ne hozz létre az alkotmányos rend vagy törvények megsértésére buzdító tartalmat.
 • Ne sértsd más felhasználó, vagy más ember személyiségi jogait.
 • Ne használj más felhasználó vagy közéleti szereplő nevével egyező, illetve azzal könnyen összetéveszthető nicket (felhasználónevet). Az ilyen neveket a moderátorok törlik az adatbázisból. Mindenkinek lehetősége van a saját polgári nevén való regisztrálásra még akkor is, ha ezzel könnyen összetéveszthető valamely közszereplővel. Ezt a nicket mindaddig használhatja, amíg nem adja ki magát annak a közszereplőnek.
 • Nem lehet nyereségorientált vállalkozást, terméket, szolgáltatást reklámozni, beleértve a nyereségérdekelt, bevételorientált weblapokat is. A nem nyereségérdekelt kezdeményezésekre ez nem vonatkozik.
 • Ne rombolj. A túl hosszú hozzászólás, egy hozzászólás többször való elküldése, a gyakori szövegismétlés törlést és/vagy tiltást von maga után.
 • Minden egyes leírt szó olyan, mintha az életben beszéd formájában hangozna el egy nagyobb társaságban, így erre fokozottan ügyelni kell.

 

 

A társaság beszélgetését megzavaró felhasználók ellen az operátorok az alábbi esetekben lépnek fel:

 

 • Nagybetűs írásmód, a CAPS LOCK tartós használata;
 • Egymás után több soron keresztül ugyanannak az üzenetnek a beírása, más néven floodolás;
 • Bármilyen tartalom (de különösen FTP szerver, pornóoldal, konkurens site) hirdetése. Telefonszám, IP cím, e-mail cím, illegális FTP szerver, konkurens fórum szolgáltatás címe, valamint webcím, sem névben, sem hozzászólásban nem lehet.
 • A www.ujnemzedek.hu tartalmainak használatát csak közvetlen felhasználó-szerver kapcsolattal lehet igénybe venni, abba a felhasználó más számítógépet nem iktathat (leszámítva a saját ISP gépeit);
 • Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása;
 • Tilos más személyek, csoportok alázása;
 • Tilos másról valótlant állítani, rágalmazni, a becsületét, jó hírnevét rontani;
 • Minden egyéb olyan szöveg beírása tiltott, ami jogszabályt sért, vagy arra utal, illetve a hozzászólók többségének ízlését durván sérti.

 

Ezen szabályok többszöri megsértése a felhasználó kitiltását vonja maga után!

 

A konfliktusmentes felhasználás érdekében:

 

 • A legfontosabb alapelv a vélemények különbözőségének tiszteletben tartása! Ne személyeskedj és csak olyat írj, amit személyesen is felvállalsz! A személyeskedő tartalmak törlésre kerülnek.
 • Az oldalon - tekintettel arra, hogy sokfélék vagyunk sokféle nézettel - kerülendők a könnyen konfliktushoz vezető témák, mint pl. politika, rasszizmus, stb.
 • Csak egy regisztrált névről írj! (egy ember - egy reg). Aki indokolatlanul egyszerre két (vagy több) regethasznál és ezzel visszaél, az - a félreértések elkerülése végett - a klónnevein törlésre kerül.
 • Ne "flood"-olj, közlendődet ne juttasd ismétlésekkel többször, ne áraszd el ugyanazzal a mondandóddal az oldalt és az ide látogatókat!
 • Nagybetűt - ha lehet - ne használj komplett mondatok írására, mert azt a látszatot kelti mintha kiabálnál, zavaró.
 • A konkrét személyek minősítésével kapcsolatos észrevételeidben kerüld az adott személyre vonatkozó nyílt kritikát, mivel nem szeretnénk olyan vitákba bonyolódni, amelyekhez az ilyen hozzászólások vezethetnek.
 • Azok a felhasználók, akik több alkalommal is személyeskedéssel sértenek másokat vagy több alkalommal is súlyosan megsértik a honlap működését meghatározó alapelveket, átmenetileg (1 hónap) vagy véglegesen is kitilthatók.
 • A moderálással kapcsolatos észrevételeidet - a személyeskedésre vonatkozó alapelvek betartása mellett - a moderátornak küldött üzenetben a sales@zanka.hu email címen teheted meg.