Melók a jövőből, amikre érdemes lenne felkészülni

2016. február 18. 11:20 ujnemzedek.hu
Drónsofőr, 3D-s nyomtatós ruhatervező - csak győzzél választani!

A fiatalok fele szabadúszóként dolgozik majd, rugalmas munkavégzés és fokozódó türelmetlenség lesz a jellemző - írtuk korábban a jövő munkavállalóiról. De mégis: MIFÉLE  munkákban kell majd helyt állniuk? Ez annyira sci-fi, hogy a Mashable utánagondolt, vajon mik lesznek a jövő melói - közülük válogattunk.

 

Drónsofőr

Van ennek egy bonyolultabb neve is, mi inkább ezt használnánk. Mert ugye kellenek szakik, akik a kereskedelmi, vagy katonai drónokat irányítják - furán is venné ki magát, hogy amikor az Amazon házhoz dobja a megrendelt herendinket, a szállítással megbízott szomszéd Pistike töri őket szanaszét.

 

 

Mémügynök

Merthogy azok sem teremnek csak úgy meg a bokorban! Meg kell találni azt a valamit, amitől (akitől) a mém netszerte híres lesz, aztán ki kell hozni belőle a legtöbbet, amit lehet. Nem könnyű meló!

 

 

Közösségi finanszírozási szakértő

Magyarul költségtérítéses kalapozó: az a figura, aki kívül-belül vágja, hogy és milyen eszközökkel lehet eladni egy ötletet valamelyik "KickDigogon". Vagyis, ha annak ellenére, hogy az ötlet baromi jó, csak az eladásával van problémád, majd ő jön segíteni. 

 


Mindjárt itt van. (kép: Pinterest)

 

Alternatív közgazdász

Értesz a bitcoinhoz? Na mert mi sem. Pedig milyen jó lenne, ha valaki csuklóból vágná az árfolyamokat, a bevételi mutatókat, meg az összes olyan dolgot, ami ehhez tartozik. 

 

 

3D-s nyomtatóval dolgozó ruhaszabó

Ezt most hogy fordítsuk vajon? Valami nevet csak kellene találni, mert a dolog közelebb van, mint gondolnánk: az egy dolog, hogy 3D-s nyomtatóval gyakorlatilag bármit össze lehet rakni, így tehát göncöket is, csak kell valaki, aki meg is álmodja őket. Gondolj bele: ékszerek! Táskák! FÜRDŐRUCIK!

 

 

Okosvárostervező-mérnök

Ő lenne az, aki a modern technológia használatára készíti fel a városokat - amelyekben ugye lehetséges, hogy már nem csak az aszfalton pörögnek majd a kocsik, illetve ahol a különböző megújuló energiaforrások is felhasználásra kerülhetnek. 


Kapcsolódó cikkek