Ingyen sport a cégnél: jó befektetés

2014. május 7. 12:18 ujnemzedek.hu
Jól jár az a cégvezető, aki támogatja a dolgozók sportolását: kevesebb betegség, nagyobb hatékonyság és lojalitás a profit.

A munkavállalók sportolási szokásairól készített felmérések szerint nagyon jó befektetés, ha a cégek támogatják a dolgozók sportolási lehetőségeit, a rendszeres mozgás ugyanis nemcsak a személyes egészségre, de a munkahelyi teljesítményre is pozitív hatással van.


Japánban már a 19. században is kötelező volt a munkahelyi torna (Kép: All-free-download.com)

Azoknál a vállalatoknál, ahol sportnapok szervezésével, sportbérletek ajándékozásával is támogatták a dolgozókat, általában növekedett a termelékenység és az elégedettség.  Az alkalmazottak jobb állóképességről (81%), megnövekedett munkahelyi hatékonyságról (49%), kevesebb betegség miatti hiányzásról (49%) számoltak be.

A munkahelyi sport egyáltalán nem új találmány. A 19. századi Japánban már mindennaposak voltak a közös „reggeli tornák”. Az előnyöket felismerve ezt a jó szokást azóta sok ország átvette már, igaz nem kötelező jelleggel kell részt venni ezekben a programokban. A legtöbb helyen a munkaidőn kívül sportlehetőségek támogatását választották a cél eléréséhez, akár saját sporttelep építésével.


Kapcsolódó cikkek

Egy friss felmérés szerint a munkavállalók 51%-a véli úgy, hogy általános stresszben él. Az ebből fakadó problémák uniós szinten 136 milliárd euróba, Magyarországon pedig 440  milliárd forintba kerülnek. Évente.  
olvasd tovább
A munkahelyi stressz szintje, a fizetés, és a rugalmasmunkaidő alapján a Glassdoor összeállította a legjobb cégek listáját. 2013-banmég a keresőóriás vezetett, de ez már a múlté. Idén csak a nyolcadik helyhez voltelegendő a színes arculat.
olvasd tovább
Ha eddig azt gondoltad, hogy külföldön minden munka fenékigtejfel, akkor van egy rossz hírünk. A Reddit nevű hírportálon feldobták akérdést: milyen furcsa, esetleg felesleges munkahelyi/iskolai szabályokatismernek. A válaszok néha elképesztőek voltak.
olvasd tovább