Nice job: így kell stílusosan kilépni a melóból

2014. szeptember 24. 11:03 ujnemzedek.hu
Ha menni kell, akkor menni kell: az alábbi arcok úgy gondolták, hogy ha már kilépnek, lépjenek ki stílusosan.

1. Joey kilépése

Közel 2,4 millió Youtube-felhasználó ünnepelte igazi népi hősként Joey DeFrancesco-t, amikor a kilépését a Providence-i Renaissance Hotelből egy komplett rezesbanda segítségével hozta össze. A sztoriban minden benne van, ami egy nettó röhögőgörcshöz kell: kibírhatatlan főnök, király alkalmazott, vicces csavar... csak az nincs benne, hogy Joey hogy talált állást azok után, hogy bohócot csinált a korábbi vezetőből, majd azt az összes közösségi portálon a nyilvánosság elé is tárta.

 

 

2. Shifin tánca

Láthatóan egy Kanye West szám is jó valamire - például arra, hogy stílusosan oldjuk meg a munkahelyről való dobbantást. Marina Shifin videós újságíró legalábbis erre lejtette búcsútáncát a hajnalban még tök üres munkahelyén - közben persze nem volt rest elmesélni a világnak, mennyi túlórával, stresszel, és bajjal járt az egész. Az eredmény: 17,6 millió megtekintés, és egy vicces válasz a volt munkáltatótól. 

 

 

3. Az El-Banana módszer

Hogyan lehet felmondani egy biztosítótársaságnál, ahol semmibe vesznek, úgy kezelnek, mint egy szimpla Excel-adatot, és ráadásul a fizetésed is kicsi? Fogod magad, benyújtod a lemondásod, és reméled a legjobbakat? Dehogy is: banánnak öltözöl, felfogadsz egy mariachi-zenekart, és egyszerűen kiszambázol a főnökeid előtt.

 

 

 

4. Scott felmond, de marad

A legfrissebb felmérések is azt mutatják, hogy a cégek nagy része még mindig nem hajlandó egyénként elfogadni a dolgozót - épp ezért igen keveset költenek a tehetségek gondozására és megtartására. Valószínűleg ebből lehetett elege a Guardian magazin egyik újságírójának még 2003-ban, aki azért vágott neki a melónak hajnalban, hogy egy krikettmeccsről tudósítson. Az elkészült anyag első mondata ennek megfelelően az volt, hogy "6.30 van, én a Moorgate megálló felé igyekszem, de mi a fenének? Milyen élet ez egyáltalán?" Az, hogy a srácnak pontosan miből is lett elege, vitatható, de tény, hogy a tudósítás napvilágot látott, és hatalmas sikere lett: a hozzászólók mind a saját sanyarú helyzetüket hozták fel, komment gyanánt. Scott pedig azóta is a lapnál dolgozik - nice job.


Kapcsolódó cikkek