Így figyelhetnek meg a munkahelyünkön

2014. szeptember 3. 14:30 ujnemzedek.hu
Nem titkosszolgálatról van szó, pusztán céges ellenőrzési rendszerről. A magánélet sérthetetlen.

Ha egészen pontosak akarunk lenni: a munkáltató ellenőrizheti a munkavállalót a munkaviszonnyal összefüggő magatartása körében, de ez, illetve az alkalmazott eszközök, módszerek nem járhatnak az emberi méltóság megsértésével, a munkavállaló magánéletére pedig nem terjedhetnek ki - legalábbis a Munka Törvénykönyvének értelmében.

 

Ugyancsak fontos kitétel, hogy a vezetőnek tájékoztatnia kell a beosztottat, hogy milyen (technikai) eszközökkel történik az ellenőrzés. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármikor megtilthatjuk ezt a dolgot, ugyanis a törvény szerint erre joga van a munkáltatónak, tehát csak arról kell tájékoztatnia minket, hogy ez megtörténik.

 


A levéltitok felülír mindent? (kép: All-free-download.com)

 

Ahogy a mondás is tartja az ördög (azonban) a részletekben rejlik: a munkaviszony rendeltetésével közvetlenül összefüggő okból feltétlenül szükséges esetben lehet csak ellenőrizni a dolgozót.

 

A cégnek részletes belső szabályzatot kell készítenie, amelyben leírja mit és hogyan néz majd meg, illetve a munkahelyen található eszközök használatának módját is taglalnia kell. A leghétköznapibb eset, amikor a munkahelyi számítógépről, internetkapcsolatról vagy telefonról beszélünk. Ilyenkor a szabályzatba ki kell kötni, hogy ezek csak az elvégzendő feladatokkal kapcsolatban használható.

 

Mi a helyzet a levéllel?

A belső munkahelyi vagy céges levelezés nem vett fel különösebb kérdéseket (természetesen, ha megtörtént a tájékoztatás korábban), ugyanis a munkáltató bármikor ellenőrizheti ezeket. Gond akkor adódhat, ha olyan harmadik féltől kapott vagy annak küldött levélről van szó, ami ugyan a céges rendszeren átfutott, de nem áll a cég vele üzleti kapcsolatban. Bonyolultan hangzik pedig nincs másról szó, mint amikor egy haver vagy rokon a céges postafiókunkra küld valami személyeset vagy esetleg pont mi vagyunk figyelmetlenek és azon keresztül küldünk valamit.

 

Ebben az esetben a munkáltatónak akkor sincs joga beleolvasni a levélbe (a harmadik fél engedélye nélkül), ha előre kikötötte, hogy csak munkaügyben használhatjuk mondjuk az internetet.

 


Big Brother? (kép: All-free-download.com)

 

Kamera esetében főszabályként három munkanapig tárolhatók a felvételek. Amennyiben a munkáltató ennél hosszabb ideig kívánja őrizni a felvételt, akkor ezt megfelelően igazolnia kell. Gondoskodni kell arról, hogy a felvételek visszanézésére csak szűk személyi kör legyen jogosult (azaz a szervezi döntéshozók).

 

Jogellenes, azaz tilos például öltözőkben, mellékhelységekben stb. felvételt készíteni vagy kamerát üzemeltetni, de ez csak a munkaidőre vonatkozik. Ha például zárva tart a hely vagy lejárt a munkaidő biztonsági céllal már figyelhetik a helyet. Ilyen esetekben úgy szoktak pontosítani, hogy az eszköz csak közvetlenül arrafelé nézhet, amit meg akarnak figyelni – egy öltöző esetében mondjuk az udvarra néző ablak, amelyen esetleg egy betörő bemászhat.

Szállítással foglalkozó cégeknél egyre gyakoribb, hogy GPS alapú rendszert telepítenek az autóba vagy a munkatársnak azon keresztül kell kommunikálnia/bejelentkeznie napközben. Itt is azonban arra kell figyelni, hogy az eszköz csak akkor használható, ha feltétlen szükséges és nem jár az emberi méltóság megsértésével.


Kapcsolódó cikkek