Fogós kérdés: el kell mondani a munkahelyen, ha új melót keresünk?

2014. október 10. 15:19 ujnemzedek.hu
Röviden: van, amikor igen, és van, amikor nem, és van, amikor a kérdés nem is kérdés, mert kötelező.

Az ember nyilván megbeszéli a családjával, a barátaival, a fejvadászcéggel, a pszichológusával, sőt, van, amikor a munkatársaival is - azonban, ha melót keres, pedig van állása, akkor a legritkább esetben találja be a dologgal a főnökét. A kérdés nehéz: persze, hogy illene szembesíteni a helyzettel a boss-t, azonban egy csomó minden szól még így is ellene. Elmondjuk, mit lehet ilyenkor tenni.

 

Helyzet: unjuk a melót

 

Előfordul, van ilyen: a kihívások nem kihívások többé, a feladatok pedig szimpla rutinná változtak az évek-hónapok-hetek alatt. Persze, hogy lépni kell. Ilyenkor arra kell figyelni, hogy ne szedjük rá a főnököt. Ebben a szituációban a biztos utat járatlanért el ne hagyj-elvet érdemes követni: soha ne felejtsük el, hogy simán kerülhetünk olyan helyzetbe, ami visszatáncolásra kényszerít minket.

Verdikt: egyszerűbb, ha elmondjuk. Hacsak nem arról van szó, hogy a főnök nyűgjeit meg kiborulásait is unjuk. Ne feledjük: a felmondási idő a Munka törvénykönyve szerint 30 nap – 30 nap pedig bőven elég arra, hogy egy morcos felsővezető kikészítsen miket.

 

Lépni kell. (kép: Pinterest)

 

Helyzet: szeretjük a melót, de nem tudunk megélni belőle

 

Simán lehet, hogy a főnökünk egy angyal. Simán lehet, hogy megkaptuk az álommelót. És simán lehet, hogy egyetlen akadálya van a boldogságunknak: a sárga csekk. Egyszerűen üres a zsebünk, és nincs meg nemhogy a rezsire, de még a kiflire való sem - és akkor hirtelen betalál minket egy állásajánlat. Ami lehet, hogy kisebb pozícióval, de mondjuk sokkal több pénzzel jár.

Verdikt: ebben az esetben szinte adja magát, hogy elmondjuk. Ha karrierben gondolkodunk, pláne. Amennyiben tényleg jó fej a vezető, elfogadja a döntésedet, és még az is lehet, hogy megpróbál megtartani kis juttatásokkal, fizetésemeléssel. Ha pedig nem is olyan jó fej, mint ahogy azt gondoltuk, és elgurul a gyógyszere, remek. Még egy ok, hogy átpateroljuk a cuccunkat a szomszéd céghez.

 

Ami jár, az...

A felmondási idő alatt - ha a felmondás Közös megegyezéssel történt - is számíthatunk ezekre a dolgokra: cafeteria, juttatások, fizetés, gép- és eszközhasználat. 

 

Helyzet: nem szeretjük a vezetőket

 

Megrágtuk, próbálkoztunk, elkövettünk mindent, de nem megy. Nem kell szégyellni: senki türelme nem végtelen. És attól, hogy valaki fölénk pozicionálta magát, még cseppet sem tévedhetetlen. És előfordulhat, hogy nem a legudvariasabban nyilvánul meg velünk szemben. Mások előtt. Mindig.

Verdikt: ez a fogós kérdés, nem a cipőfűző görcse. De érdemes elővenni a legjózanabb énünket, és elmondani. Legyünk udvariasak, előzékenyek, ne törődjünk azzal, mit vágnak a fejünkhöz. Ezt a harminc napot ki kell bekkelni: adjunk át minden munkát az utódunknak vagy a kollégáinknak, zárjuk le korrektül a folyamatban lévő projekteket, búcsúzzunk el mindenkitől. Ne rajtunk múljon a jó hírünk.

 

Érdemes a döntés előtt belekukkantani a szerződésünkbe: sokszor ugyanis benne lehet, hogy versenytársnál, vagy adott területen a kilépés után x ideig nem helyezkedhetünk el. Amit, ha elfelejtünk, nagyot koppanhatunk.


Kapcsolódó cikkek