A világ legmenőbb munkájához csak a mutató- és a középső ujjad kell

2016. május 5. 09:09 ujnemzedek.hu
Igen, a hivatalos ujjgördeszkázó egy igazi munka.

Olyan melót találtunk Sploid blogon, hogy már a cikk írása közben összepakoltuk a cuccaink és megrendeltük a repülőjegyeinket Amerikába. Persze, sajnos a meló nem nyitott mindenkinek, Mike Schneider saját magának köszönheti egyedi munkakörét és azt is, hogy megél abból, amit csinál. De mi is ő? Eláruljuk: hivatalos ujjgördeszkázó. Igen. Ujj-gör-desz-ká-zó.

 

 

Szóval, az a helyzet, hogy Mike azzal a mini-gördeszkával nyomult éveken át, amivel mi is a középsuliban. A cucc ugye az igazi gördeszkák élethű, kicsinyített másolata és a kétezres évek elején jött divatba. Akkor még nem voltak okostelefonok, amiket lehetett nyomkodni a pad alatt, a szülők pedig nem vettek minden gyereknek "régi" mobilt sem. Ehelyett lehetett marokkózni, jengázni, tazózni és persze fingerboardozni. Mike is hamar a rabja lett, ma már 23 éves, de még mindig nem nőtt ki belőle. 

 

És hogy hogy él meg belőle? Mike valóra váltotta az álmát és létrehozta saját ujjgördeszka-cégét, amiben fingerboardot gyártanak, fejlesztenek, tesztelnek és eladnak Amerika-szerte. Mike munkája pedig (bizonyosan sok egyéb, unalmas dolog mellett) az, hogy tesztelje az új (ujj) modelleket, hogy azok biztosan kielégítik-e minden gyermek igényét. Ha azt nézzük, hogy ez egy újra visszatérő, retro őrület lett és egyetlen deszka 70 dollárba, azaz több mint húszezer forintba kerül, megértjük azt is, hogy válhatott teljes állássá Mike hobbija. 

 

Videó: Ezt csinálja Mike a hétköznapokon

 

 


Kapcsolódó cikkek