A jövő gyári munkásai exoskeletonban tolják

2016. március 23. 10:40 ujnemzedek.hu
Csak az a durva, hogy a jövő a jelek szerint éppen most van: egy gyárban hamarosan használhatják a masinákat.

Nem tudom, kinek volt kedve eddig egy gyárban dobozokat pakolászni naphosszat, de az alábbi videó után talán egy kicsi lesz. Egy gyárban ugyanis próbából már hadrendbe állították az Assist Suit AWN-03-ra keresztelt, a Panasonic által gyártott mesterséges külső vázakat, amelyek azon túl, hogy hatékonyabbá teszik a termelést, még azért is tesznek, hogy ne szakadjon le az egyszeri melós dereka.

 

 

Az egész dolog úgy 1 percnél picit úgy fest, mint egy elveszett epizód a Star Trekből, amiben győzött a Borg

 

 

A kb. 6 kilós cucc 8 órát bír egy töltéssel, és nagyjából úgy fest, mint egy komolyabb vízipuska, amit egy ember köré tekertek, ám ennek ellenére sem akadályozza a használója mozgását. A lényeg persze, hogy miért is jó ez: a beszámolók szerint abban segít, hogy nehezebb tárgyak emelésénél mentesítse a mindenféle megterhelésektől a hátat. Jó, nem egy Vasember-páncél, de pakolászásnál meglehetősen nagy előny. 

 

 

A videóban rengeteg szó esik a többi fejlesztésről is: az igazi erőemelőjük például egy az egyben olyan, mintha az ötletet az Aliensből csenték volna, a Ninja neve meg amennyire király, olyan sokat segíthet azoknak, akik a hegyekben dolgoznak (és épp ezért a lábukat dolgoztatják meg). A Mashable szerzője szerint ez azonban nem azt jelenti, hogy ezek után robotok helyett inkább hasonló eszközökkel oldanák meg a gyári melót - ő inkább fifti-fifti képzeli el a jövőt. 


Kapcsolódó cikkek