Utazd körbe ingyen Európát három hét alatt!

2016. szeptember 19. 15:32 nzsolti
Hamarosan lehet tervezgetni az állomásokat, akár a déli tengerpartokat, akár az északi erdőket akarod bejárni.

Nyáron nálunk is egyre többször lehet találkozni olyan külföldi fiatalokkal, akik világkörüli – de legalábbis Európát felülelő – körutazásuk során sokszor már azt sem tudják, milyen városban voltak előzőleg, és mi lesz a következő állomásuk. Lehet fanyalogni, hogy milyen tájékozatlanok, nem tudják, hogy a Budapest-Prága-Bécs tengely mit is jelent a helyieknek és csak az aktuális fesztivál érdekli őket, meg a beerbike. Pedig egy masszív, hetekig tartó utazás során tényleg kezdenek összemosódni a történések, ahogy a rengeteg új élmény helyet követel magának a fejekben.

 

forrás: pixabay

 

Úgy néz ki, hogy ezt hamarosan a magyar fiatalok is kipróbálhatják, ráadásul ingyen utazhatnak Európa-szerte három héten keresztül. Az uniós fiatalok számára ingyenes Interrail vasúti bérlet tervéről szóló európai parlamenti javaslatnak egyre nagyobb esélye van a megvalósulásra.

 

Ennek értelmében a 18. életévüket betöltő fiatalok kapnának egyet a 22 napos időszak alatt korlátlan utazásra jogosító bérletekből, hogy így bejárhassák az Európai Unió országait. Az Interrail Global összesen 30 országban biztosít utazási lehetőséget, így bőven lesz választási lehetőséged, akár a déli tengerpartokat, akár az északi erdőket akarod bejárni. 


Kapcsolódó cikkek