Lehet, hogy nem is úgy volt: itt vannak a legvadabb teóriák a kedvenc filmjeidről

2015. november 3. 13:06 ujnemzedek.hu
Mi van, ha a Titanicban Jack egy időutazó volt? És ha Brown doki öngyilkosságot akart elkövetni?

Rajongónak lenni már csak azért is baromi jó dolog, mert nem csupán kívül-belül ismered a kedvenc filmedet, de igazából a világának is része vagy. És aki egy világ része, az óhatatlanul agyalni kezd arról, ami körbeveszi. Az nme.com összeszedte az elborultabb teóriákat, amelyekkel a legnagyobb fanok bombázták tele a net filmes fórumait - naná, hogy a cucc méternyi spoilert tartalmaz, úgyhogy óvatosan, mi szóltunk.

 

 

1. Titanic
 

"Jack valójában időutazó volt"

 

Azért ezzel kezdjük, mert talán ez a felvetés jelenti a konteoépítés tipikus példáját, ugyanis alapvetően a forgatókönyv hibáiból indul ki. Jack ugyanis folyton rossz infókkal huzakodik elő: a Santa Monica mólónál lévő hullámvasútra vinné randizni Rose-t, csakhogy az akkor (1912. áprilisában) még meg sem épült, és ugyanez a helyzet azzal a mesterséges tóval is, ahonnan a fiú legtöbb gyerekkori emléke származik. A fórumozók szerint erre rátesz még egy lapáttal, hogy Jack a körülbelül 20 évvel későbbi divat szerint öltözik - vagyis a magyarázat egyértelműen az, hogy egy időutazóról beszélünk.

 

Oké, de ha tudta a jövőt, akkor minek ment a Titanicra meghalni?

 

 

 

Erre is akad tipp: ha Rose, a hajó első osztályán utazó fontos utas öngyilkosságot követett volna el, a hajó lelassul - még akkor is megpróbálják kimenteni, ha a tettére később derül fény - így pedig a Titanic sosem találkozik a jégheggyel, nem süllyed el, az idővonal összeomlik, és eljő a világvége. Vagy valami ilyesmi: a lényeg, hogy az összeesküvés-elméletes arcok szerint kellett valaki, aki megakadályozza Rose halálát. És ez lett time-traveller Jack. Jópofa, mi?

 

 

2. James Bond
 

"...aki valójában több kém"

 

A dologban van némi ráció, hiszen Bondot Sean Connerytől kezdve Daniel Craigig bezárólag hat színész játszotta már (és akkor még nem beszéltünk a "nem hivatalos" Bond-filmekről - ne is menjünk most bele, mert bonyolult). Szóval a teória: azért lehet mindig más arca a 007-esnek, mert a név igazából egy kód, amit az adott 007-es minden esetben megkap, miközben mondjuk Gánspéger Pál van a személyijébe írva. Nice.

 

 

 

3. Vissza a jövőbe
 

"A Doki öngyilkos akart lenni"

 

Oké, ez meredek: amikor az időgépet kipróbálják, a Dr. Emett L. Brown egyenesen a DeLorean útjába áll (és, tegyük hozzá, Martyt is odarángatja), mondván: "Amikor eléri a 88 mérföldes sebességet, csodát fogsz látni fiú." És lőn. De mi van, ha a fluxus-kondenzátor bemondja az unalmast, és a kocsi ahelyett, hogy átrepülne a következő percen, a szereplőkön száguld keresztül? Nos, egyes rajongók szerint ez tökéletes bizonyítéka annak, hogy a Doki mindent egy lapra tett fel - ez a találmánya vagy működik végre, vagy menjen inkább a levesbe minden. Durva.

 

 

 

 

4. Alkonyat
 

"Bella egy vérfarkas"

 

Ezerszer kimagozzák a dolgot, miszerint a vámpírok totál összezavarodnak, amikor szembekerülnek a vérfarkasokkal. Oké, de a legelvetemültebb rajongók szerint ez a logika mentén haladva magyarázat lehet arra, hogy miért nem tud Edward Bella gondolataiban olvasni. És akkor még a sarkalatos gyerekkérdésről nem is beszéltünk.

 

 

 

5. The Dark Knight
 

"Gotham igazi hőse Joker"

 

Aki egyszer megfordult a Redditen, tudja, hogy mennyi elképesztő dologgal bombázzák egymást a fórumozók, de a generalzee nevű felhasználó felvetése talán üti az összes teóriát - szerinte ugyanis Batman csak egy gumiruhás ("Okay, its a special armor and carbon fiber"), zakkant figura - a város igazi megmentője pedig nem más, mint a Bűn Bohóc Hercege. "Mert gondoljatok bele: van egy káoszba fulladt város, ám jön a Joker, és puff: rövid idő alatt eltűnik a szervezett bűnözés, a korrupt képviselők vagy börtönbe kerülnek, vagy meghalnak, a város önjelölt igazságosztója pedig eltűnik 8 évre." It's all part of the plan.

 

Hát puff. Mit lehet erre mondani? 

 


Kapcsolódó cikkek