Kondizás a „játszótéren”: télen is egyre többen gyúrnak a szabadban

2014. november 7. 15:55 ujnemzedek.hu
A helyi diákközgyűlés olyan kitartó volt, hogy kezdeményezésükre már a harmadik szabadtéri "termet" avatták Szolnokon is.

Negyedéven belül a harmadik, önkormányzati forrásból megépült kültéri kondiparkot adták át csütörtökön Szolnokon. A helyi diákközgyűlés kezdeményezésére egyedi beruházásnak indult kondiparképítés egyedülálló programmá bővült a Tisza-parti megyeszékhelyen.A fejlesztésről Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta: egy szolnoki diákközgyűlésen 2013-ben felmerült kezdeményezést karolt fel a város vezetése, amikor döntött az első, szeptemberben a Tiszaligetben átadott kültéri kondipark megvalósításáról. Ezek után felmerült a „házon belüli” kivitelezés gondolata: a megyeszékhely műszaki szakközép- és szakiskolája vállalta a speciális feladatot, melyet a szükséges tanúsítványok beszerzését követően rögtön két pálya megépítésével teljesített. „Az eddigi tapasztalatokat leszűrve és a fiatalokkal egyeztetve immár kifejezetten „felhasználóbarát”, a pálya leendő látogatóinak igényeire szabott megoldásokat alkalmaztak” - mondta a polgármester.

 


 

A csütörtöki avatón kedvcsinálóként a Szolnoki Street Workout csapat tartott bemutatót. A közösség egyik alapítója, Erdélyi Ádám ezt megelőzően arról beszélt: a saját testsúlyos edzés világszerte, így Magyarországon is látványosan fejlődő szabadidős mozgásforma. Hangsúlyozta: bár az olykor akrobatikus elemeket is tartalmazó gyakorlatok a kívülállók számára veszélyesnek tűnnek, a sportágak bármelyikéhez szükséges koncentrációval és elővigyázatossággal itt is elkerülhetők a sérülések és a felesleges kockázatvállalás.
A Szolnoki Street Workout csapatot két éve ketten alapították, azóta a létszám már kéttucat körül jár, 10-től 50 évesig szinte minden korosztály képviselteti magát soraikban, és tömegek érdeklődését keltették fel a városban tevékenységükkel.

 

A legközelebb fellelhető kondiparkok listáját Itt Találhatod!

 

(ujnemzedek.hu/MTI)


Kapcsolódó cikkek