Itt van minden, amit a Strandok Éjszakájáról tudni érdemes

2015. július 24. 09:20 ujnemzedek.hu
Helyszínek, infók, útmutatók a nagy csobbanáshoz - el nem hinnéd, de még vízi diszkó is lesz.

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén ismét megrendezik a Strandok éjszakáját július 31-én, a jó idő miatt várhatóan megtelnek a magyarországi fürdők. A kínálat évről évre egyre színesebb és változatosabb: élőzenei koncertek, tűzzsonglőrök, táncosok szórakoztatják egyes helyszíneken a közönséget, de sok fürdő várja vizi disco-val, animációs programokkal, habparty-val, latin-, brazil-, karib estekkel, vagy éppen látványos lézershow-val, az éjszaka fürdőzni vágyókat.

 

Lassan teljes lesz az éjszakai fürdőzést kínáló strandok listája - ha érdekel, hogy a közeledben hol találsz medencét a csillagok alatt, Ide Kattints, illetve akár Ide is!

 

Tavaly ötvenezer vendég fordult meg a programhoz csatlakozott több mint 30 fürdőben a Strandok éjszakáján, az idén a szövetség várakozásai szerint megdőlhet ez a látogatószám. A fürdők szabadon szervezhetnek helyi programokat és biztosíthatnak a vendégeknek kedvezményt, a Magyar Fürdőszövetség javasolja a nyitva tartást legalább 22.00 óráig, de lehetőség szerint éjfélig.

 


És azt vágod, nappal mi van a strandokon? Iszonyatos tömeg
 

A kánikulának köszönhetően két hétvégén is előfordult, hogy több éves látogatottsági rekordok dőltek meg a budapesti strandokon és fürdőkben – mondta el az MTI-nek a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. Ez azt jelenti, hogy egy-egy hétvége alatt több mint 60 000 látogató ment fürödni a melegben.

 


Csak csobbanj (kép: MTI)

 

A legtöbben ezekben a napokban is a Palatinus és Dagály strandokat választották. Volt olyan vasárnap, amikor a Palatinus strandon több mint 7500-an voltak. Erős látogatottsága volt folyamatosan a Római, a Pünkösdfürdői és a Paskál strandoknak is.

 

Összességében júniusban a 6 strandon 23 százalékkal több látogatót fogadtak a tavalyi év hasonló időszakához képest és a július is nagy zsúfoltságot mutat. A Dagály fürdőben például eddig júliusban 34 százalékkal nőtt a forgalom a tavalyi évhez képest, a Palatinuson több mint 50 százalékkal, illetve a nagyon kedvezményes 900 forintos belépőjeggyel látogatható Csillaghegyi strandon több mint 77 százalékkal több napijegyes vendéget fogadtak. A Széchényi és Gellért fürdők forgalma is érezhetően nőtt, júliusban pedig valószínűleg még tovább nő majd a forgalmuk. 


Kapcsolódó cikkek