Újra lesz magyar közösségi oldal

2014. augusztus 7. 13:04 ujnemzedek.hu
A Miutcánk.hu célja, hogy az egy helyen lakó idegeneket közelebb hozza egymáshoz.

Garázsvásárok, szelektív szemétgyűjtés, egy kocsival való munkába járás, közösen használt szerszámok – a sort szinte bármeddig lehetne folytatni. A magyar fejlesztésű oldal célja, hogy az egymás mellett élőket közösségé kovácsolja, akik így jobban megszervezhetik a mindennapjaikat és életüket.


Az együttműködés rengeteg előnnyel járhat, akár pénzt és időt is megspórolhatunk vele. Nem kell borzasztóan komplikált dolgokra gondolni: mindössze elég, ha csak az összejön, hogy nem négy különböző kocsival indulnak munkába az emberek, hanem együtt mennek, akik közel dolgoznak egymáshoz. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha nem kéne azon gondolkoznunk, hogy honnan szerezhetünk vagy bérelhetünk egy sarokcsiszolót egy tízperces feladatra, hiszen valaki szívesen kölcsönadja nekünk a szomszédból.

 

 

Online az offline közösségi élményekért (Kép:miutcank.hu)


Az oldal jelenleg kilenc budapesti tesztkörnyéken működik és a hírek szerint folyamatosan nő a felhasználók száma. A kezdeményezés érdekessége az is, hogy alapvetően a személyes találkozásokra ösztönzi az embereket, miközben azok élvezik az online kommunikáció és a közösségi oldalak megszokott előnyeit is.
Miutcánk.hu
„A Lenovo Motivátor Nagydíj tehetségkutató verseny győzteseként, valamint az októberi Hackathon verseny dobogósaként a Miutcánk.hu https://www.facebook.com/miutcank.hu csapata a pazarlás csökkentését és a lokális közösségek erősítését tűzte ki célul.”
 


Kapcsolódó cikkek

Szűcs Vanda első könyvét, az Egy ikerpár tikos naplóját az egyik legnagyobb hazai kiadó adta ki. Első pillantásra nem is gondolná az ember, mi minden rejlik egy (ahogy önmagát nevezi:) tini írópalántában – mi megpróbáltuk kideríteni.
olvasd tovább