Szorongást okoz a Facebook a fiatal lányok körében

2016. szeptember 15. 13:02 ujnemzedek.hu
Az angol lányok pszichésen sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint tíz éve. És sokkal borúsabban látják a jövőt, mint korábban.

Egy kutatás arra mutatott rá, hogy az angol iskolás lányok lelki egészsége főként a közösségi média és a fokozott mobiltelefonhasználat miatt romlott jelentősen. A vizsgálat a 2005-ös és 2014-es felmérésekben szereplő 14 éves lányok pszichés állapotát vetett össze, és azt találta, hogy komolyan nőtt a szorongásoktól szenvedő fiatal diáklányok száma. A jelentés szerint a vizsgált 30 ezer fiatal lány sokkal komolyabb, mint a tíz évvel korábban ebben a korban járó korosztály, és többségük arról számolt be, hogy már 14 évesen is attól fél, hogy „nem tudja majd irányítani a saját sorsát” – írta honlapján a BBC.

 

forrás: pixabay

 

A vizsgálatoknak van pozitív eredménye is, ugyanis a jelentés szerint a mai fiatalok sokkal elkötelezettebbek a tanulmányaik iránt, a korábbinál sokkal többen biztosak benne már 14 évesen, hogy egyetemre mennek, viszont sokkal kevésbé vonzóak számukra a kockázatos kalandok, az apró bűncselekmények, a dohányzás vagy a fiatalkori drog- és alkoholfogyasztás. Ez persze nem csökkenti a szorongás problémáját, amelyet a megnövekedett pszichés stressz jelent, érdekes módon elsősorban a lányoknál. Közülük is főként azoknál, akik egy szülő gyámolítása mellett nőttek fel. A cikk a család.hu oldalon folytatódik tovább >>>


Kapcsolódó cikkek