Minden fiatal a Facebookon lóg? Frászt!

2016. május 9. 13:40 ujnemzedek.hu
Egyre érdekesebb adatok futnak be a közösségi oldalak használatáról.

Nem lehet egy kalap alá venni a „millenials” tagjait – állítja egy tanulmány. Ez a kategória a nyolcvanas-kilencvenes években született fiatalokat foglalja magában, tehát a mostani fiatal felnőttekről van szó, akikre rendszerint rásütik, hogy bárhová is mennek, igazából mindig a közösségi oldalon vannak.

 

Az ő szokásaikat nézték meg alaposabban egy felmérésben, ahol kiderült:  jelentős részükre egyszerűen nem igazak a sztereotípiák (nahát).

 

Itt van például kapásból a Facebook. A vizsgált korosztály 27%-a hetente egynél kevesebbszer csekkolja az oldalt, 11%-nak pedig nincs is profilja. 59%-uk nem használja a Snapchatet, 39%-uk nem Twitter-user.

 

Arra, hogy miért fordulnak el a közösségi oldalaktól, több magyarázat is van.

 

 

 

A Mashable összegyűjtött néhány indokot, amik miatt a fiatalok úgy döntenek, hogy inkább otthagyják Zuckerberg oldalát: bujkálás a munkaadó elől, egy szakítás után bujkálás az ex és az érzelmek elől, bujkálás az idegesség elől – szóval nagyjából úgy tűnik, hogy a Facebook egy olyan oldal lett, ami inkább csak bosszúságot hoz a hétköznapokba.

 

A Time szerint a munkáltatók 93%-a ellenőrzi, hogy leendő alkalmazottjuk miket posztol, és sokszor a legnépszerűbb bejegyzés akár az állás elvesztésébe is kerülhet, így nem véletlen, hogy sokan inkább a biztonságra mennek, és vagy nagyon szigorú biztonsági beállításokkal, vagy akár álnévvel regisztrálnak.

 

A „millenials” nemzedék egyébként is érdekes eredményeket tud produkálni, ha az ember kicsit más szemszögből nézi őket: például az egyik legedukáltabb generáció a történelem során,  sokkal családcentrikusabbak, mint az elődeik (bár később házasodnak, de egyáltalán nem házasságellenesek), jobban törődnek a környezettel, mint korábban bármelyik nemzedék.  

 

 

  

 

 


Kapcsolódó cikkek