Miért térdelt le szerda este a Facebook?

2014. szeptember 4. 09:34 ujnemzedek.hu
Este 10 óra körül 20 percre elérhetetlenné vált a közösségi oldal - Zuckerbergék sem tudják az okát.

A posztok nagy része egyszerűen nem jelent meg, a képeket nagyon lassan és akadozva töltötte csak be a rendszer, a hozzászólások nagy része egyáltalán nem töltődött be. Nagyjából ezt láthatták azok, akik az adott időpontban megpróbáltak szörfölgetni a közösségi oldalon.

 

Amerikai hírportálok információ szerint mindössze 20 perc kellett  a Facebook szakembereinek ahhoz, hogy rendet vágjanak a szervereken, de a hiba oka nem került nyilvánosságra. A különös leállás ügyében a  Zuckerbergék is megszólaltak, de csak annyit tudtak nyilatkoizni, higy egyelőre számiukra sem tiszta, hogy mi okozta az üzemzavart.

 


unlike - (kép: Knowyourmemme.com)

 

Úgy tűnik nem volt világméretű a rendszer összeomlása, hiszen „csak” Amerikában, Németországban, Angliában, Thaiföldön, Portugáliában és Magyarországon jelentkezett a furcsa probléma. Pénzügyi elemzők szerint a Facebooknak elméletileg egyetlen perc szolgáltatáskiesés 22 453 dolláros bevételkieséssel jár.  A közösségi site részvényei a tőzsde nyitásakor rögtön egy százalékos eséssel kezdtek.

 

Nem az első esett, hogy a Facebook rendszere valamilyen ismeretlen okból egyszerűen elhasal. Legutóbb idén júniusban volt hasonló este, akkor is viszonylag gyorsan el tudták hárítani a hibát.


Kapcsolódó cikkek