Már azt is app mondja meg, milyen hatással vannak rád a barátaid

2015. január 30. 15:10 ujnemzedek.hu
Egy program segítségével most kiderítheted, melyik barátod hasznos az életedben és melyik az, amelyik lehúz.

Most már nem csak a vonatmenetrendet, a sportolási szokásaidat és a szívritmusodat felügyelik az applikációk, hanem akár a környezetedben előforduló energiavámpírok elkerülését is segíthetik. Lauren McCarthy és Kyle Mc Donald találmánya a pplkpr (People keeper - ember megtartó) nevet kapta, és azt méri, mennyire leszünk stresszesek és izgatottak, illetve jókedvűek és vidámak, amikor interakcióba lépünk valakivel.

 

 

Így rögzít az app (Kép: pplkpr)

 

Vannak persze egyértelmű kapcsolatok - nyilvánvaló például, hogy akiket nem szeretünk, azoknak a  társaságában szorongani fogunk. De azt sokszor nem tudjuk, hogy egy-egy barátunk az esetek többségében (illetve hosszú távon) jó vagy rossz hatással van-e ránk. Ebben segít a pplkpr - feltéve persze ha olyan appokkal is összekötjük, mint például a Polar H7 szívverést monitorózó programja. A pplkpr minden interakciót rögzít - és minél jobban kiismer (miközben persze menet közben néhány kérdést is feltesz) egyre tisztább képet tud majd festeni a kapcsolataidról.

 

Gyakorlatilag egy külső szemlélőről van szó, aki szimpla adatok alapján méri fel egy kapcsolat természetét. A feltalálók szerint ez az app az egészségünket is javítja azzal, hogy segít meghozni régóta fontolgatott döntéseket - persze nem helyettünk teszi majd meg, de ad egy löketet hozzá. A tesztalanyok, akik egy hétig használták, mindenesetre elégedettnek tűntek, hiszen csupa pozitív visszajelzés érkezett a fejlesztőkhöz.

 


Kapcsolódó cikkek