Magasról teszünk a hírekre

2016. szeptember 12. 13:38 ujnemzedek.hu
Egy amerikai felmérésben azt vizsgálták mennyire olvassuk a híreket ha mobilra jön az értesítés.

A mérés lényege az volt, hogy hányan kattintanak rá a cikkekre és olvassák el azt végig, vagy esetleg hányan kattintanak tovább más posztokra is. Korábbi tapasztalatok azt mutatták, sokan csak a szalagcímekig jutnak vagy csak a cikkek elejét olvassák el. A tartalom több, min fele így „kukában” végzi. 

 

A felmérés szerint, a lakosok 72%-a, kap a telefonjára hírekkel kapcsolatos értesítést, applikáción keresztül. Az okostelefon felhasználók egy része képernyőjén látja az infókat, de ezeknek is csak a fele néz meg úgy egy-egy cikket, hogy nem kalandozik vagy kattint tovább. Nem meglepő tény tehát, hogy akik rendszeresen vagy naponta követik a híreket vagy ez a munkájuk nagyobb arányban jutnak el a tartalom végig, mint aki csak néha-néha téved rá egy hírposztra. Ehhez a megállapításhoz nem is kell feltétlenül kutatónak lennünk. 

 

 

Az adatok elemzésekor persze megnézték az életkori eltéréseket is. Azt gondolnánk, hogy a fiatalok hajlamosak nagyobb arányban követni a híreket, mint az idősebbek – na ez nem így van! A 18-29 éves korosztály 54%-a, a 30-49 évesek 56%-a, míg a 50-64 évesek 49%-a kap hírértesítőt az okostelefonjára. 

 

Arra persze ez a kutatás sem adott választ, hogy vajon mi az oka annak, hogy beállítjuk az infokövetsét csak magasról teszünk arra, hogyha történt valami. De talán majd egy másik felmérésből ez is kiderül. Persze az is kérdés, hogy ezt a cikket ideáig elolvassa-e bárki?

 


Kapcsolódó cikkek