Közeledik a gamer mennyország, a Microsoft bontja a falakat

2016. március 16. 11:03 ujnemzedek.hu
Szép lassan elkezd eltűnni a határ a konzol és a PC játékok között.

A Microsoft eddig is próbálta megtalálni az egyensúlyt az Androidra és az iOS-ra fejlesztett alkalmazásokkal, most pedig új szintet lépve a rettentő PC-konzol háború dzsungelében próbál hittéríteni.

 

Az XBOX Live háttérrel futó konzolos és asztali számítógépes játékok eddig csak úgy voltak játszhatóak multiplayer üzemmódban, hogy a PC tulajdonosok csak a PC tulajdonosokkal, a konzol tulajdonosok csak a konzol tulajdonosokkal tudták összehozni a meccseket. Ezt törli most el a Microsoft, lehetővé téve a „keveredést”, egyelőre csak a Live szolgáltatáson belül.

 

 

Kép:giphy

 

De ez még mind semmi.

 

Meglengették ugyanis a „Cross-network” lehetőségét is, ami aztán végleg lebontaná az összes falat. Képzeljük csak el, hogy a PlayStation, XBOX és PC gamerek egymással is játszhatnak, pontot téve az összes gyűlölködésre, ami már oly régóta tartja magát. Konkrétan ugyan nem nevezték nevén a gyereket, de egy felhívást közzétettek a fejlesztőknek, úgyhogy bizakodhatunk egy szebb kor eljövetelében, amikor már mindegy lesz, hogy ki milyen platformot részesít előnyben. Most csak várni kell, hogy valaki beszálljon a versenybe.

 

Forrás


Kapcsolódó cikkek