Tuti lájkvadász tipp az Instagramhoz

2015. február 27. 10:52 ujnemzedek.hu
61 ezer posztot vizsgáltak meg, hogy kiderítsék, mikor kaphatják az amerikaiak a legtöbb like-ot egy képükre.

A Latergramme - amely Instagram posztok időzítésére specializálódott -  61 ezer fotót vizsgált meg, hogy megállapítsa, mikor kaphatják a felhasználók a legtöbb like-ot és kommentet a posztjukra. (Hozzá kell tenni, hogy mindez természetesen az Egyesült Államokra vonatkozik).

 

Nem lehet minden képünk népszerű...(Kép: Instagram)

 

Az eredmény szerint a legalkalmasabb idő a posztolásra általában délután 2 és 5 óra környékén van, a legkevesebb elérést pedig reggel 9-kor és este 6-kor produkálják a képek.

 

A cég alapítója, Matt Smith szerint ez azért van, mert délután 5-kor viszonylag kevesen posztolnak, viszont sokan nézegetik az Instát, amikor hazafele tartanak a munkából.

 

A Lattergramme csapata azt is megvizsgálta, hogy melyik napon mikor a legjobb posztolni - hétfőnként például a délután 5 nem a legjobb, inkább este 7-kor és 10-kor érdemes kattintani, pénteken pedig az este 8 óra a tuti.

 

Végül pedig az is kiderült, melyik a legszuperebb nap a posztolásra. Itt csupán hajszálnyi különbségek voltak, de a győztes 4,9 százalékos eléréssel a szerda lett.


Kapcsolódó cikkek

Szeretjük, mert művésznek tűnünk tőle, vagy legalábbis olyan valakinek, akimegtalálta anyuék régi fényképezőgépét. Az Instagrammal együtt élünk-alszunk-eszünk - és épp ezért lehetséges, hogy már unjuk is kicsit.
olvasd tovább