Kajálni fogod: érkezik az Uber ebédelős változata

2015. július 2. 09:25 ujnemzedek.hu
Imádsz a konyhában mocorogni, de nincs, aki megegye, amit főztél? No para, mindjárt itt a Yummber.

Ugye mindenkinek megvan, mekkora port kavart szerte a világban a közösségi taxizós app, az Uber? Na, a kistesója ellen tuti nem fognak fellázadni sem a szakácsok, sem az étterem tulajdonosok: a Yummber lényege, hogy ha az albiban ücsörögve főzöl éppen valamit, de egyedül mégsem ennél, feltolhatod a kaja képét egy térképre, és ha valaki megkívánja, bejelentkezhet nálad ebédre vagy vacsira. Te lecsekkolod az illetőt, és ha szimpatikus, egy bizonyos összeg fejében az illető felmehet hozzád teletömni magát.

 


Nincs Michelin-csillagod? Majd lesz! (kép: yummber.net/hu)

 

Király, nem? Maga az app tényleg az Uberre hajaz leginkább: a térkép, ahol megadhatod, hányra mennétek falni és hányan, maradt, a fuvarosok helyett kajakínálók szerepelnek - az egyetlen különbség az, hogy a saját bejáratú kis magánkifőzdédben egyedül azt fogadsz, aki szimpatikus a számodra. Remek lehetőség lehet ez mindenkinek, aki egy kicsit is magányosnak érzi magát, ismerkedne, vagy szimplán csak megkóstoltatná a főztjét valakivel, aki nem a barátja (tehát tuti, hogy őszinte lesz vele). Vagy ahogy azt a luxemburgi anyacég magyar arca, Kalmár Péter diningguide.hu-nak elmondta: "A Yummber a szolgáltatói oldalról (magánemberek, akik főznek) és a fogadó oldalról (vendégek, akik felmennek hozzájuk enni) nyitottságot feltételez. Mi a rendszert biztosítjuk, összekötjük az embereket földrajzilag, továbbá biztonságos fizetési metódust teszünk lehetővé.” 

 

A kezdeményezés minimum érdekes: aki igazi konyhatündér, még kereshet is rajta, ráadásul a dolog adózási része is megoldott - a kapott pénz után egyszerűen önbevallás alapú személyi jövedelemadót kell fizetni, pont úgy, ahogy a pincérek teszik a borravalók után.


Kapcsolódó cikkek