Ezekből a sorozatokból társasjáték is készült

2016. június 21. 10:30 ujnemzedek.hu
Nincs is jobb annál, mikor este összeül a család kicsinálni Cliff Barnest, vagy elfoglalni a Vastrónt.

 

Ha a távirányítóért vívott harc már unalmas, akkor meg lehet próbálkozni a sikersorozatokra alapozott társasjátékokkal, mert garantáltan annyi sírást és összeveszést lehet velük elérni, mintha megpróbálnánk elkapcsolni az aktuális Eb-meccsről. A játékgyárak kreativitása határtalan, ha társasjátékot kell kitalálni – nézzük őket!

 

Vikingek

 

Rabolgatás, fosztogatás, gyilkolászás az asztal körül! A leírás szerint a játék során mindenféle nyersanyagokat kell begyűjtenünk, mielőtt nekiállunk terrorizálni a környék lakóit, meg kell építeni a híres hajókat, és persze nem árt, ha magunk mögött tudjuk Ragnar Lothbrok, Laegertha, Rollo vagy Floki támogatását. A játék 90-120 perc önfeledt és büntetlen barbárkodást ígér.

 

Trónok harca

 

Naná, hogy nem maradhat ki a Trónok harca – ebben a Robert Baratheon halálát követő időszakban találjuk magunkat, és összesen öt ellenfél ellen tudunk küzdeni a Vastrónért.  A készítők azt ígérik, hogy a katonai fölény nem lesz elég, tudni kell tárgyalni, tervezni, tőrbe csalni ellenfeleinket és szövetségeseinket egyaránt, úgyhogy a nehéz és éles tárgyakat célszerű eltávolítani a közelünkből játék előtt.

 

Homeland

 

 

A játékban a CIA ügynökének bőrébe bújva próbálhatjuk meg felvenni a kesztyűt a terroristákkal, akik minden sarkon ott fenekednek ádáz terveikkel. Tudni kell ügynököket beszervezni, kellő időben katonai beavatkozást kérni, mindezt úgy, hogy senkiben sem szabad megbízni. Üldözési mániában szenvedőknek első osztályú választás lehet!

 

X-akták

 

Mulder és Scully célja a nappaliban is működik: felhajtani és leleplezni az összes összeesküvést, legyen szó egy szomszéd galaxisból érkezett idegen, vagy éppen a kormány mesterkedéséről. A játék a tévésorozat első három évadára épül,  1-4 játékos szövetkezik egymással a Cigarettázó Férfi ellen, akit szintén egy játékosnak kell irányítania.

 

A Szökés

 

Nem csak a málna szökik, hanem Michael Scofield és barátai is, a játék során pedig az a feladatunk, hogy segítsünk nekik meglépni a böriből. 1 térkép, 8 karakter, 78 eseménykártya áll rendelkezésre, de az idő folyamatosan szorítja a szökésben részt vevő elítélteket.

 

Walking Dead

 

Rick, Shane és a többi túlélő bőrébe bújva kell kicselezni a lődörgő zombihordákat, a játék közben folyamatosan fény derül a karakterek múltjára. 

 

Dallas

 

Ha a nagyiékat már nem lehet lenyűgözni a westerosi kalandokkal, akkor érdemes a tévé hőskorához fordulni – jelen esetben Jockey Ewinghez és családjához, akik egymás vérét és az amerikai anyaföld olajkészletét szívogatva gazdagszanak meg. A kártyajáték során ügyesen kell befektetni a rendelkezésre álló pénzt, tudni kell bánni a kapcsolati hálóval, és a végén az győz, aki a legtöbb vagyont halmozza fel – igazi kapitalista játék!

 


Kapcsolódó cikkek