Ennyibe kerül James Bondnak lenni

2015. november 4. 12:27 ujnemzedek.hu
És akkor még nem is vették figyelembe a pusztítást, amit a titkos akciók közben végez. Nem olcsó a pali.

A Business Insider elkezdte elemezgetni Őfelsége titkosügynökének költségeit, legalábbis az alapján, amiket a filmből lehet sejteni.

 

Na, csapjunk is bele: Bond ikonikus verdája, az Aston Martin nem az az autó, amit fillérekért dobnak az ember után. A Spectre-ben használt DB10-es modellből egy aukción nagyjából 1,5 millió dollárért jutottak hozzá egyhez, ez cirka 430 millió forintot jelent. Ebből a járgányból egyébként összesen 10 darab készült, és nyolcat el is használtak a filmben!

  Ahogy Bondot ismerjük, nem fogja úgy vezetni, mint egy kisangyal, szóval valószínűleg minden létező módon meggyalázza majd ezt a mérnöki műremeket – szétlöveti, felborítja, még azt is kinézzük belőle, hogy felrobbantja. Barbár!

 

Tom Ford Tuxedo zakó

4390 dollár az magyarra fordítva 1,2 millió forintot jelent, persze ezt biztos, hogy összevérzi…tiszta lőpor lesz, esetleg valami aktuális nőcskéje rúzsfoltot hagy rajta.

 

 

Omega Seamaster 300 karóra

Mindig jó időt mutat, mondjuk 7500 dollárért – 2,1 millió forint – kicsit húzós, de legalább segít elkerülni a feltűnést, hiszen baromira visszafogott kinézete van. Ja, nem.

 

Tom Ford Snowdown napszemcsi

A többi tételhez képest a 405 dolláros napszemcsi egész olcsó tételnek tűnhet, de hát bárhogy szépítsük, még mindig száztízezer forint körüli összegről beszélünk. De legalább nem sül ki benne a szeme!

 

 

Vuarnet Glacier napszemcsi

Napszemüvegből dukál egy olyan, amitől biztos nem kap hóvakságot az ügynök, és hó-és golyózápor esetén is trendin feszíthet benne – 490 dollár (140 ezer forint) igazán nem sok érte!

 

Tom Ford bomberdzseki

 2222 dollár, azaz 630 ezer forint tartja melegen az elnyűhetetlen ügynököt, a nadrág hozzá további 1531 dolcsi, azaz cirka 430 ezer. Egy téli kiruccanás meg is van egymillióból.

 

 

Matchless Craig Blouson dzseki

1390 dollár, azaz 398 ezer forint. Nem lehet mindig bomberdzsekit hordani, miért nem egyértelmű?

 

Egy pár Crockett & Jones Norwich cipő

597 dollár, cirka 170 ezer forint, reméljük, a lúdtalpas titkosügynökökre egy kicsit többet költenek.

 

 N. Peal Mock garbó

305 dollár, majdnem 90 ezer forintos pulóver feszül a szétsportolt felsőtesten. Kiindulva abból, hogy Bondot majdnem minden részben lelövik, nem valószínűsítjük, hogy a mosás teszi tönkre majd.

 

Heclker &Koch VP9 lőfegyver

A pisztoly 719 dolláros áron fut, ez kicsivel több, mint 200 ezer forint. Mondjuk tényleg fontos, főleg, hogy állandóan kiütik a kezéből, és kénytelen puszta kézzel, meg hétköznapi használati tárgyakkal legyilkolni az ellenfeleket.

 

 

Így a történet vége nagyjából 439 millió forintra jön ki. A videóban még további adalékok is találhatóak, pezsgőkről, hűtőedényről - itt meg is nézheted!