Dislike és hangulatprofil: durva változások jönnek a Facebooknál

2015. szeptember 16. 09:04 ujnemzedek.hu
Hamarosan a profilképedet is hangulatod szerint változtathatod, illetve egy kattintással jelezheted, ha valami szomorúvá tesz.

Aki nem bírja a változásokat, és ragaszkodik a jól bevett szokásaihoz, arra most a Facebook meglehetősen erősen fogja rácsapni a kertkaput: egyszerre két újításról is hírt kaptunk. Az első már elég régen ott lóg a levegőben, ez pedig a

 

dislike gomb bevezetése. 
 

A dolog persze tök logikus: egy csomó helyzetben az embernek dunsztja sincs arról, mit kellene nyomnia. Illik-e például likeolni egy tragikus hírt, azért, hogy ezzel az együttérzésünket fejezzük ki? Naná, hogy... ööö, izé. Szóval nem véletlen, hogy időről-időről felröppen felhasználók idegeire célzott föld-föld hoax ezzel kapcsolatban. A CNBC értesülései szerint a dolog már biztos, sőt, azt maga Mark Zuckerberg (tudjátok, ő az a fura srác a Social Networkből) magyarázta meg, hogy egy ideig miért zárkóztak el jó sokáig dislike élesítésétől - hát mert attól féltek a cégnél, hogy ez semmi másra nem lesz jó, csak a cyberbullying erősítésére. Hamarosan tesztelik a cuccot, és ha tényleg csak a negatív hírek "nemszeretésre" alkalmazza majd a netnép, akkor marad. 

 

 

Ennél talán egy fokkal érdekesebb egy teljesen új alkalmazás, amit talán "érzelmes profilképre" lehetne magyarítani. A lényeg: 

 

a profilképünkkel ne csak magunkat, hanem a hangulatunkat is bemutathassuk.
 

A gyakorlatban ez úgy néz majd ki (ha a tesztelés okésnak bizonyul), hogy a user okosan kiválaszt egy fotót, majd megad egy időpontot, hogy meddig szeretné, hogy az legyen a profilképe. Ez ugye nem csak azért szuper, mert a legfontosabb pillanatainkat mutathatjuk be, de azt is kifejezhetjük, milyen mosolygósak/szomorúak vagyunk épp most. Ha a megadott időintervallum lejár, a képünk minden figyelmeztetés után visszakattan a régire.

 

A változtatás a bejelentés szerint pár hónapon belül élesedik.


Kapcsolódó cikkek