A Twitter vezetése bevallotta: ők tehetnek a trollokról

2015. február 5. 11:03 ujnemzedek.hu
Az ügyvezető igazgató elnézést kért, amiért nem tett megfelelő lépéseket ellenük és megígérte: most lecsap rájuk.

Dick Costolo bevallotta, hogy tisztában van azzal, hogy burjánzik a netes cikizés és trollkodás a Twitteren, valamint azt is, hogy ez teljes mértékben az ő hibája.

 

Dick Costolo mindent megtesz, hogy kiírtsa a trollokokat az oldalról. (Kép: Wikipédia)

 

Ez áll legalábbis abban a munkahelyi körüzenetben, amit a vezérigazgató küldött a beosztottjainak, és amiben megígéri, hogy mindent megtesz, hogy ezen változtasson.

 

Mindez állítólag azután történt, hogy az egyik beosztott egy belső fórumon felhívta a figyelmet arra, hogy a cég nem tesz semmit annak érdekében, hogy a trollokat megállítsa/kiszűrje.

 

- Szégyellem magam, hogy ennyire felelőtlenek voltunk. Nincs rá más magyarázat. Most azonnal elkezdjük megtisztítani ezektől a felhasználóktól a microsite-ot - állt Costolo emailjében.

 

A Twittert nem csak a saját dolgozói, de a felhasználók is kritizálták, hogy túl nehézkes egyes felhasználók vagy a sértő tartalom jelentése. Ennek érdekében tavaly decemberben már tett lépéseket a közösségi oldal: már nem kell egy hosszú kérdőívet kitölteni egy-egy jelentéshez és a több ember által feljelentett oldalak eltávolítása is hamarabb megtörténik.

 

Kereshetők lesznek a csiripek a Google-ben

 

A keresőóriás és a Twitter megállapodása szerint guglizhatók lesznek a 140 karakteres frissítések (mind a 284 millió). A Bingben erre eddig is volt lehetőség, de a mostani üzlet sokkal gyümölcsözőbb lesz a közösségi oldalnak, ugyanis a Google kezében van az online kereséső piac 75 százaléka


Kapcsolódó cikkek

Annak ellenére, hogy a felhasználók többször szóvá tették,hogy a mikroblog-oldal egyre jobban hasonlít a legnagyobb közösségi oldalra, aTwitter még jobban feszegeti a határokat. 
olvasd tovább