A tévénézők heti hat órában már online műsorokat néznek

2015. szeptember 7. 12:04 ujnemzedek.hu
A jelentés készítői rámutattak arra is, hogy az emberek egyre kíváncsibbak a fogyasztók által létrehozott tartalmakra.

Átlagosan heti hat órában néznek online módon, saját maguk által választott sorozatokat és műsorokat a fogyasztók, ami az összes tévénézésre fordított idő több mint egyharmada - derül ki az Ericsson ConsumerLab legújabb tv- és média jelentéséből.

 

Az évente kiadott, több mint 22 500 emberrel készült interjún alapuló jelentés megállapította azt is, hogy egyre többen néznek videókat mobileszközökön, a fogyasztók 61 százaléka használja erre okostelefonját, ami 2012 óta 71 százalékos növekedés. Ha figyelembe vesszük a tableteket, laptopokat és az okostelefonokat, akkor a tinédzserek a televízió- és videónézéssel töltött idejük közel kétharmadát mobil eszközön töltik - írják. 

 


Azért nálunk még szeretik a tévét (kép: redlemon media)

 

A jelentés készítői rámutattak arra is, hogy az emberek egyre kíváncsibbak a fogyasztók által létrehozott tartalmakra, csaknem minden tizedik fogyasztó naponta három óránál hosszabb ideig néz videót a YouTube-on. A YouTube fokozott előtérbe kerülése megnövelte az oktató és ismeretterjesztő videók népszerűségét is, a fogyasztók hetente átlagosan 73 percnyi ilyen tartalmat néznek a jelentés szerint.

 

A lineáris - hagyományos - televízió ugyanakkor kulcsfontosságú marad a kutatás készítői szerint, elsősorban annak köszönhetően, hogy hozzáférést biztosít olyan prémium és élő tartalmakhoz, mint a sportesemények, illetve a közösségi értéke miatt. Ebből a szempontból a televízió gyakran tölti be a "családi tábortűz" szerepét - olvasható az Ericsson jelentésében.

 


Kapcsolódó cikkek