Okok, amik miatt az intelligens emberek nem találnak párt

2016. augusztus 15. 09:57 ujnemzedek.hu
Vajon miért olyan nehéz nekik elköteleződni?

Van, aki hetente háromszor esik szerelembe, míg mások éveket is várnak, amíg képesek valakivel párkapcsolatot kialakítani. Ennek rengeteg oka lehet, és az egyik a magas fokú intelligencia. Hogy miért?

 

1 – Mert nem csak a saját, hanem mások érzelmeit is elemzik

Az okos emberek állandóan gyűjtik és elemzik az információkat, ha pedig azt látják, hogy gázos a helyzet, inkább lelépnek. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogyha úgy látják, hogy a másikkal sok dologban különböznek, akkor a viták és veszekedések elkerülése érdekében inkább tovább állnak.

 

2 – Nehezen nyílnak meg másoknak

Az agy folyamatosan kattog, mindig próbál egy lépéssel előrébb járni. Tudják, hogy minden kapcsolat hordoz magában kockázatot, és ezért sok dolgot inkább nem is mondanak ki, emiatt viszont hidegnek, zárkózottnak tűnhetnek – noha nem jelenti azt, hogy valóban azok.

 

 

 

3 – A múlt árnyai
Ha korábban volt sikertelen párkapcsolatuk, annak fájdalmas emléke nagyban rányomja a bélyegét az életükre. Az új párkapcsolat kialakítása ezért nehézkes, mert folyamatosan bevillan, hogy mennyire pocsék volt az előző, és hát ki szeret kétszer beleállni ugyanabba a pofonba.

 

4- A szingliség döntés, nem körülmény

A leggyakrabban ha valaki nincs párkapcsolatban, az a körülmények összejátéka miatt van, nem pedig azért, mert nem kar párkapcsolatban lenni. Ezek az emberek viszont jobban értékelik a magányt és az ebből fakadó kényelmet, mintsem azt, hogy esetleg befürödjenek valakivel, aki nem 100%-ig megfelelő nekik.  


Kapcsolódó cikkek