Ők mennének a Mars útra - és soha nem jönnének vissza

2015. február 13. 12:27 ujnemzedek.hu
Egy 29 éves lány, egy fiatal tudós és egy mozambiki srác is bevállalná a Mars One expedíciót. De miért is?

Még ha valakit nem is érdekel az űrutazás, a Mars One (vagyis az első ember vezette Mars-expedíció) gondolata akkor is elég izgalmas. Nem véletlen, hogy már 200 ezer önkéntes jelentkezett és vállalná a csak oda szóló utat. Ugyanis a Marsról nincs visszaút. Akiket kilőnek, már nem jöhetnek vissza.

 

 

A Mars One már 660 főre csökkentette a 200 ezres listát, de így is csak négyen utazhatnak majd az űrbe 2024-ben.

 

A négy kiválasztott felkészítéséről valóságshow is készül, de már most is sokan kíváncsiak, hogy kik azok, és milyenek, akik feladnák földi életüket és miért?

 

A Guardian 10 perces dokumentumfilmjében három jelentkezőt szólaltattak meg, akik elmondták, hogy miért is adnák fel földi életüket. Ryan például tudós és abszolút nem érdekli az emberi intimitás, így őt nem zavarná, hogy csak négyen vannak egy üres bolygón. Úgy gondolja, hogy az emberi élet célja, hogy lenyomatot hagyjon az utókornak és ezzel az expedícióval ezt megtehetné.

 

Dina 29 éves, Irakban nőtt fel, de Amerikában él, már rég elhagyta családját, így azt mondja, neki nem lenne újdonság az elszakadás. Dina egy magának való lány, aki bevallja, hogy nincs szüksége szeretetre és törődésre.

 

Jeremias Mozambikban él. A fiatal srác nem tartja jó életnek azt, ami a Földön van, és mint mondja, egy új kezdetben talán nem követnék el ugyanazokat a hibákat az emberek.


Kapcsolódó cikkek