Nem költekezik, mégis élvezi az életet az Y-generáció

2016. május 19. 10:27 ujnemzedek.hu
A korábbi nemzedékekhez képest igen takarékos a mai fiatal felnőtt korosztály – derült ki egy felmérésből.

Lehet úgy is élvezni az életet, hogy mindeközben nem szárad el a bankszámla, és az Y-generáció rájött, hogy hogyan. A TB Bank elemzése szerint a fiatal felnőttek egyvalamiben pipálják le a korábbi nemzedékeket, ha költésről van szó, és ez a koffein + gyorskaják kombója.

 

Összesen 13 alkalommal esznek étteremben (az X-generáció 8, az őket megelőző „Baby boomer” nemzedék 5), de mégis kevesebbet költenek, mint a felmenőik – összesen átlagosan 103 dollár megy el egy hónapban erre, míg a szüleik 123, az ő szüleik 139 dollárt költenek.

 

 

A hitelkártyákkal is sokkal óvatosabbak, mint a felmenőik. Egy átlagos amerikai évente 2300 dollárt költ a megtakarításaiból, viszont 4200 dollárt hitelre. Ehhez képest az Y-generáció a fordítottját teszi, azt esetek többségében készpénzzel és bankkártyával fizet, csupán 33%-a hitelkártya használati átlaguk – viszont teljesen tudatosan tartják játékban az utóbbit.

 

A hitelkártyákkal történő vásárlást ugyanis díjazzák a pénzintézetek, főleg akkor, ha nem görgetnek maguk előtt adósságok a tulajdonosok – ezzel a módszerrel akár egy teljes hónapnyi kávézást tudnak összespórolni maguknak.


Kapcsolódó cikkek