Hamarosan eldől, ki nyeri az idei Margó-díjat

2016. szeptember 12. 08:27 ujnemzedek.hu
21 könyvet jelöltek a legjobb első prózakötetnek járó díjra - ebből most már négy nő és hat férfi versenyez.

Még bő egy hónap, és kezdődik az őszi Margó Fesztivál, amely végén kiderül, ki kapja az idei Margó-díjat, és ki veheti át a Fővárostól a Budapest, a fiatal tehetségekért program 150 ezer forinttal járó különdíjat. Az 500 ezer forinttal járó Margó-díj kiemelt támogatója a Főváros, a Bookline, a Balassi Intézet és az Aegon-díj, a magas szakmai presztízzsel bíró elismerés a kortárs irodalmat és az olvasást népszerűsíti. Idén 21 könyvet jelöltek a legjobb első prózakötetnek járó díjra, mutatjuk, hogy melyik az a tíz könyv, amely esélyt kapott a győzelemre - írja a litera.hu.

 


Az esélyes szerzők. A teljes lista Itt Található!

 

A végső győztest egy négytagú zsűri választja majd ki. A zsűri tagjai: Gaborják Ádám (JAK), Gács Anna (Szépírók Társasága), Szabó Zsuzsa (Balassi Intézet / Publishing Hungary) és Valuska László (Margó). 

 

2016-ban 7 különböző kiadó könyvei kerültek rövidlistára. A Margó-díjért négy nő és hat férfi versenyez. A legfiatalabb jelölt a listán 1992-ben, a legidősebb 1949-ben született.
A jelölt szerzők között találni József Attila-díjas költőt, a jelölt könyvek közé pedig két ifjúsági regény és két sci-fi is bekerült. 

 

A korábban jelöltek közül Zelei Bori sajnos nem jutott tovább a 10 közé - a közösségi kalapozásban készült Kevert című könyvéről itt beszélgettünk a szerzővel!


Kapcsolódó cikkek