Vizet adsz, ha 10 percig nem nyomkodod a mobilod

2014. február 25. 10:44 kopernicus
Minél tovább kibírod a mobilod nélkül, annál több adományt juttathatsz a rászorulóknak. Az UNICEF kampányában február 28-ig vehettek részt.

Amíg te másodpercként új posztokat lesel a Facebookon, vagy a legújabb divattrendeket hajkurászod a telódon, a világon legalább 786 millió ember éppen azért küzd, hogy hozzájuthasson egy pohár vízhez. Rajtuk kíván segíteni az UNICEF Tap Project – és ehhez az okostelefon-tulajdonosokat is segítségül hívják. Úgyhogy valószínűleg téged is.

Te is segíthetsz. (kép: Pinterest)

Nincs más dolgod, mint felkeresni a mobilodon az uniceftapproject.org oldalt, aztán egyéb dolgod nincs is – sőt, pont az a lényeg, hogy ne piszkáld a telód. Ne szörfölj, ne moccanj semerre – minél tovább bírod, annál nagyobb támogatást adnak az Unicef partnerei a szomjazóknak. 10 percig alatt például biztosítottad egy gyermek napi vízszükségletét.

A kampány február 28-ig tart – igazán megéri kipróbálni. 

Együttműködési szerződést kötött Székely László ombudsman és az UNICEF magyar bizottságának vezetője a gyermekjogok hatékonyabb érvényesítése érdekében. 2012-ben is több mint 6 millió kisgyermek hunyt el azért, mert esélyt sem kapott az élethez, a fejlődéshez, ami azt is jelenti: naponta átlagosan mintegy 18 000 kisgyermek hal meg olyan okok miatt, amelyek már szerény anyagi eszközökkel is kiküszöbölhetőek lehetnének.


Kapcsolódó cikkek

A karácsonyi időszakban talán egy kicsit jobban odafigyelünk azokra is, akiknek sajnos nem lesz csillogó az ünnep. De ha valakinek a kezébe nyomsz egy húszast, az nem elég. Sőt, talán csak a saját lelkiismeretedet nyugtatod meg. Ha valódi támogatást akarsz nyújtani, az alábbi helyeken szívesen fogadnak!
olvasd tovább