Útlevél helyett jön a testszaglászás?

2014. február 7. 13:59 ujnemzedek.hu
A reptéri biztonsági ellenőrzések elég kellemetlenek voltakeddig is. Az emberrel még a cipőt is levetetik, aki pedig már állt sorba olyanmögött, aki húsz órája úton volt, az tudja, hogy egy középiskolai tornaórautáni szag a fiúöltözőben semmi ahhoz képest.

Az újfajta ellenőrzést egy kapu hajtaná végre, szóval nem kell attól tartani, hogy lesznek olyan szerencsétlenek, akiknek az lesz a feladatuk, hogy az utasok hónalját szagolgassák. 

 

Nem, egyetlen szkenner sem tud ennyire cuki lenni. (Kép:usatoday.com)


A biometriai adatok ellenőrzése (ujjlenyomat, íriszvizsgálat) sokkal biztosabb eredményt produkál, mint az egyszerű útlevél vizsgálata, hiszen az iratokat könnyebb hamisítani. Azonban megvan az a hátránya, hogy ezeket a módszereket leginkább a bűnözők azonosításhoz használták korábban, tehát az egyszeri kiskamasz valószínűleg frászt kap, ha egyszer csak előkapnak egy írisz-szkennert. A szaglókapun csak át kell sétálni, az eddigi eredmények szerint pedig 85%-ban pontos.

Az ötlet egyébként a vérebektől ered, a rendőrség előszeretettel használja őket, mert szaglásuk kiváló.


Forrás: Daily Mail


Kapcsolódó cikkek

Hamarosan itt a Valentin-nap, néhány hét és érkezik a tavasz, azaz a szerelem évszaka. Csodálatos érzés szerelemben élni. Kevés olyan kifejezés van a földön, ami pontosan kifejezné, mit érzünk ilyenkor. Szerencsére a statisztikusok, a bőrgyógyászok és más szakemberek szimpla adatokkal is le tudják írni ezt.
olvasd tovább