Tuti lifehackek a forróság ellen

2015. június 11. 11:22 ujnemzedek.hu
Elő egy zacskót és mehet a takaróhuzat a hűtőbe, vagy nedves lepedőt az ablak elé, és máris kezd hűlni a szoba!

Attól, hogy nincs légkondi, nem kell pánikba esni. Mutatunk pár jópofa trükköt, amik ha nem is véglegesen, de átmenetileg megoldják a forróságot.

 

Takarót a frigóba!

Lefekvés előtt pár perccel fogj egy zacskót, gyömöszöld bele a takaró huzatát, aztán tedd be a hűtőbe vagy a fagyasztóba. (Ragaszkodj a zacskóhoz, különben visszavonhatatlanul pörköltszagban fogsz aludni.)

 

Fordíts az órán

Ha esetleg van a plafonra szerelve ventilátor, akkor fordítsd meg a forgási irányt az óramutató járásával ellentétesre, így a meleg levegőt felfelé mozgatják majd a lapátok, és helyére beáramolhat majd a hűvösebb, friss levegő.

 

Jegeld a kérdést

Csinálj annyi jeget, amennyit bírsz, tedd bele egy serpenyőbe, és a serpenyőt állítsd egy ventilátor elé. Így nem a forró levegőt fújja majd ide-oda.

 

 

 

Hűtsd le magad

Tegyél egy adag jeget (vagy fagyasztott borsót, vagy bármit, ami hideg) a csuklódra, mert a csukló erein keresztül a vér könnyebben le tud hűlni.

 

Repülj alacsonyan

A meleg levegő mindig felfelé száll, tehát minél lejjebb vagy, annál kevésbé fog tikkasztani a meleg (kivétel a forró beton és társai). Ha teheted, az emeletes ágy helyett dobj egy matracot a földre és aludj ott éjszaka.

 

 

Húzd rá a vizes lepedőt

De ne másra, hanem az ablakra. A hideg vízbe áztatott, nedves lepedő lehűti a levegőt, és minden egyes fuvallat  hűvösebb lesz

 

Irány a fürdőszoba! 
Gyakori, rövid ideig tartó, hideg vizes tusolásokkal villámgyorsan lehűthető a test. Ha erre nincs mód, akkor időnként vizezd meg a hajad, az is segít.

 

Maradj az árnyékban

Elég egyértelműnek hangzik, pedig sokan nem figyelnek rá, aztán hipp-hopp napszúrást kapnak.

 


Kapcsolódó cikkek