Tudtad? Milliók lapulnak a pizzásdobozban

2015. szeptember 24. 09:41 ujnemzedek.hu
Most akkor miért van ott a pizzás dobozban az a műanyag izé? Hát, hogy valaki degeszre keresse magát vele.

Szóval van ez a kis cucc: ez akadályozza meg azt, hogy a pizza felszínére rátapadjon a kartondoboz. Carmela Vitale 1985-ben védette le a pizzatartót, azóta több millió dollárt termelt ki, noha mindössze egy centbe kerül darabja. Azonban nem ő az egyetlen, aki találmányával javítja a pizza élvezeti értékét. A pizzadoboz-készítők is bekeményítettek, és különlegesebbnél különlegesebb megoldásokkal igyekeznek előrukkolni. 

 

Itt van például az az ötlet, melynek lényege, hogy kis lábakat hajthatunk a doboznak, és ezáltal lassítjuk a kihűlés idejét, mert a doboz nem ad le közvetlenül hőt az asztalnak.

 

 

 

Egy új-zélandi pizzéria olyan dobozban szállítja ki az ételeket, amiből koporsót lehet hajtogatni a maradéknak.

 


...ilyen volt...

 


...porrá lett. 

 

 

A Pizza Hut az úgynevezett „forró pont” megoldással igyekezett biztosítani a vendégeinek, hogy a rendelt étel megfelelő hőmérsékleten érkezzen házhoz. Egy speciális anyaggal kezelték a doboz egy kis részét, ami bizonyos hőfokon átlátszóvá válik. Az anyag alá sima tintával a „Forró” szót nyomtatták. Ha a pizza forró volt, akkor ez az anyag átlátszóvá vált, és megjelent a felirat.

 

 

 

Az egyik legnépszerűbb találmány a GreenBox névre keresztelt pizzásdoboz, a trükkje mindössze annyi, hogy a perforációk mentén négy darabra lehet tépni, és már kész is a „tányér”.

 

 

Forrás:Slate

 


Kapcsolódó cikkek

Mi most a Lovebug Vintage? Egy bolt, ahol retro és vintage ruhákat, kiegészítőket és dísztárgyakat lehet venni. Mi volt korábban? Egy hobbinak indult webshop. És azelőtt? Kertész Vivi agyszüleménye, mert épp beleunt a divatról szóló cikkek írásába. Benéztünk hozzá, és elsodort minket a bolondos forgatag.
olvasd tovább