Tudomány: sorban állni tudni kell

2015. június 7. 21:45 ujnemzedek.hu
Itt a megoldás arra, hogy lehet szuper gyorsan végezni a bevásárlással.

Az érzést mindenki ismeri: az ember gyorsan kiválasztja a ránézésre legrövidebb sort, aztán 8 perc múlva még mindig helyben toporog, miközben úgy tűnik, hogy a teljes áruház elhaladt már mellettünk. Általában az ilyen eseteket még megfejeli egy bömbölő gyerek, egy szerencsétlenkedő alak előttünk, meg valaki, aki nagyon büdös, de ez csak őt nem zavarja. A kasszás meg gyakornok. Meg elfogy a váltópénz.

 


Melyik lesz a befutó?

 

Na, a bolti rémálmok már a brittudósokat is kiborították, így aztán összedugták a fejüket, és kifundálták, hogyan érdemes tudományosan sorba állni.

 

- A rövid sor nem jó sor.

 

- Balra tarts! Ha tudsz, menj olyan kasszához, ami bal kéz felé esik. Az emberek többsége jobbkezes, és reflexből olyan kasszát választanak, ami jobb kéz felé esik.

 

- Keresni kell a hosszú sort. Azok, akik rengeteg cuccot vesznek, alapból nem akarnak olyan sorba beállni, ami hosszú, emiatt inkább a rövid sort választják. Ennek meg az az eredménye, hogy simán beáll egymás mögé három olyan vásárló, akik a hosszúhétvégére (meg a biztonság kedvéért az apokalipszis esetére is) vásárolnak. Eredmény? Három ember, ezer év. 


Kapcsolódó cikkek