Történelmi kispad: Magyarország – Izland

2016. június 18. 13:39 ujnemzedek.hu
Már tízszer meccseltünk velük, eddig felénk billen a mérleg nyelve – este meglátjuk, most is így lesz-e!

Ma este újra nekirongyolunk az izlandiaknak. Eddig már tíz meccset vívtunk velük, többségében győztünk, háromszor kerekedtek csak felül a mieinken.

 

A szigetország egyébként sem a fociját tekinti legerősebb sportjának, náluk a kézilabda megy a legjobban. Érdekes, hogy az országban a világon a legmagasabb a Coca-Cola fogyasztás aránya – lehet, hogy ezt akarták ellensúlyozni akkor, amikor betiltották a McDonald’s éttermeket.

 

Az izlandiak nem izzadták túl a vezetéknevekkel történő bűvészkedést: tulajdonképpen senkinek sincs vérvonalon átívelő vezetékneve, hanem az apa, vagy anya neve után kap egy „son” (ha fiú) vagy „dóttir” (ha lány) toldást. Annyiban érdemel a válogatottjuk egy kis biztatást, hogy Izlandon a legmelegebb mért hőmérséklet eddig 30,5 fok volt, ami nem túl erős – Marseille-ben ez egy átlagos késő tavaszi este.

 

 

 

Igaz, hogy kis ország, de emiatt vicces arányszámok is születnek: a lakosság 10%-a valószínűleg fog vagy könyvet, vagy valamilyen más szellemi terméket publikálni élete során.  Az izlandiak a legkiszolgáltatottabbak a honvédelem tekintetében, sem hadseregük, sem haditengerészetük, sem légierejük nincsen, bár sok sikert bárkinek, aki meg akar hódítani egy tulajdonképpen gejzírekre meg vulkánokra alapított országot – Izlandon általában négyévente kidurran egy tűzhányó.

 

Nézd velünk a meccset országszerte valamelyik Közösségi Térben, szurkolj, játssz a Teqball-bajnokságban, csocsózz, mutasd meg tudásodat az Xbox-on a FIFA 2016-ban, és nyerj fesztiválbelépőt, vagy hivatalos Eb labdát! Ide kattints a helyszínekért.  

 


Kapcsolódó cikkek