Téli mozgás: íme, a négy legsportosabb applikáció

2013. december 17. 13:15 kopernicus
Csak a lusták nem mennek ki a szabadba sportolni télen. Megfelelő ruhában és vízálló cipőben bárki nekifuthat a hidegnek – ezek az agyas és ingyenes kis applikációk pedig lehetőséget biztosítanak az eredményeid pontos követésére.

RunKeeper

Talán a legalapabb és legnépszerűbb futós progi. Nincs mese, nincs megállás, futni télen is lehet.  Az app megmutatja neked a mozgással eltöltött időt,  a megtett távot és az elégetett kalóriákat is. A futás mellett biciklizés, úszás és súlyemelés során elért eredményeidet is rögzítheted vele.

SmartRunner

A legnagyobb előnye, hogy rengeteg sportolási forma közül választhatunk – akár még a motorozást is. Beállíthatod rajta, hogy rádsípoljon, ha túl lassan vagy túl gyorsan haladsz az edzéstervedhez képest. Az eredményeid egy kattintással megoszthatók a népszerű közösségi oldalakon.

Mozogni tessék! (forrás: Smartrunner)

Endomondo

A RunKeeperhez nagyon hasonló app – egy gombnyomással regisztrálhatunk a Facebook-profilunkkal, nyomon követhetjük, merre járunk, mekkora távot tettünk meg, stb. Az egyedisége abban rejlik, hogy a weboldalára belépve sokkal részletesebb információkat és statisztikákat tudhatunk meg magunkról. A beépített zenelejátszó ráadásul lehetőséget nyújt arra, hogy mindig a mozgás ütemének megfelelően érkezzen a ritmus: ha csak kocogsz, mondjuk a One Direction-től a Best Song Ever, illetve a Paramore-tól a Still into you, ha éppen nekirontasz a hegynek.

Softrace

Persze vannak, akik csak a győzelem ízéért hajlandóak belefogni egy-egy nagyobb vágtába. Ha Te is ilyen vagy, akkor a Softrace-t neked találták ki. Az alkalmazás a GPS segítségével lehetőséget nyújt arra, hogy kihívd a körülötted sportoló felhasználókat egy versenyre. Az egyszerű edzésből így néhány kattintással máris házibajnokságot rendezhetsz a többiekkel.


Kapcsolódó cikkek

Ha nem vagy megelégedve az alakoddal, vagy úgy érzed, hogy többre vágysz annál, minthogy suliból hazaesve azonnal a számítógép/tévé elé vágódj, szeretnél egészségesebb lenni, akkor sportolj! Ha az anyagiak miatt eddig nem mertél belevágni, akkor se keseredj el, egy sportcipő, melegítő és elszántság már bőven elég. Összegyűjtöttünk pár blogot, ahol tippeket, tanácsokat kaphatsz azokhoz a mozgásformákhoz, melyeket egyedül is végezhetsz. Gondoltunk a srácokra és a csajokra is! 
olvasd tovább
Az egyik szomszédjuk vitte el egy jégkorong meccsre még gyermekkorában: ahogy meglátta a kapust, rögtön eldöntötte, hogy ő is ezt szeretné csinálni. A székesfehérvári srác most 23 éves, és a válogatottban játszik. Megtudtuk tőle, hogy egy kapusnak rengeteg dologra kell figyelnie és nem árt, ha nem teljesen normális.
olvasd tovább