Szekszárdon is megnyílt a Közösségi Tér!

2016. április 21. 12:19 ujnemzedek.hu
A Piac tér 1. szám alatt nyílt a Szekszárdi Közösségi Tér, nézzetek be!

Új hely nyílt Szekszárdon, ahol a fiataloknak helyi szinten segítenek személyes céljaik megtalálásában, és hasznos, érdekes programokkal, tréningekkel várják őket. A Szekszárdi Új Nemzedék Közösségi Tér a Piac tér 1. szám alatt található meg, célja, hogy legyen egy hely, ahol a fiatalok jól érezhetik magukat és közösségben gondolkodhatnak, ahol képzéseken és tréningeken vehetnek részt- ingyenesen.

 

Az Új Nemzedék Szekszárdi Közösségi Tér ünnepélyes megnyitóján részt vett és beszédet mondott dr. Haag Éva alpolgármester. Pontyos Tamás, az Új Nemzedék Központ egyik projektvezetője jövőbelátó és pozitív gondolatú ünnepi beszédet tartott. A közösségi térbe több fiatal tehetség is ellátogatott, akik műsorukkal színesítették az ünnepélyes megnyitót. Balogh Márton slammer és Tóth Hanna Bella énekes előadása azért is volt különleges, mert a fiatalok az esemény alkalmából először léptek fel közös produkcióval és saját készítésű tartalommal.

 

 

 

 

A korábban Új Nemzedék Kontaktpont néven működő ifjúságsegítő iroda kibővült, és új helyre is költözött, a Piac tér 1 szám alatt található meg a Placc Közösségi térben. A már megszokott programokon túl közösségépítő képzéseket és tréningeket tartanak majd a fiataloknak és a Tolna megyei ifjúságszakmai munkatársaknak. Az Új Nemzedék Szekszárdi Közösségi Tér vezetője, Bánki Beáta elmondta, hogy céljuk a jövőben többek között az is, hogy összefogják a helyi kis közösségeket, az ifjúságszakmával fogalakozó szakembereket és szeretnének létrehozni egy Ifjúsági kerekasztalt is.

 

 

Az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 – „Komplex ifjúsági fejlesztések – új nemzedék újratöltve” című kiemelt projekt részeként létrejött Közösségi Tér szakemberei a következő 5 évben azon dolgoznak majd, hogy növeljék a fiatalok társadalmi aktivitását, erősítsék a nyitott, elfogadó és befogadó szemléletmódot a helyi ifjúsági munka, valamint az önkéntesség eszközével.