Segítséget kérnél, mert piszkálnak? Ez az app jól jöhet!

2016. április 14. 11:07 ujnemzedek.hu
A bullying elől nehéz elbújni, de fel lehet venni a kesztyűt ellene.

Az UNICEF egy egyszerűen kezelhető appot rakott össze, kifejezetten azoknak, akik a bullying, azaz piszkálódás áldozatai.

Ma már nem lehet rácsukni az ajtót az idiótákra, azok a virtuális világban is ugyanúgy megtalálják az embert. Emiatt sajnos sok fiatal úgy döntött, hogy az egyetlen megoldás az, ha az öngyilkosságot választják – az utóbbi időben pedig egyre növekszik ez a szám.

 

A gyerekek sokszor nem is mernek szólni otthon arról, hogy valami nincs rendben, mert azt hiszik, velük van a hiba. De van egy jó hírünk: ez elmúlik, és van segítség. Ha ezt olvasod, és úgy gondolod, nincs kivel beszélned a dologról, akkor higgyj nekünk, amikor azt mondjuk, hogy dehogynem.

 

Honnan kérhetsz segítséget?

 

Először beszélj otthon a problémáról! A szüleid egész biztosan meg fognak hallgatni, de lehet, hogy még csak nem is sejtik, hogy min mész keresztül. Ők már láttak ezt-azt a világból, még az is előfordulhat, hogy átestek ugyanezen a szitun.

Szólj az osztályfőnöködnek! Ez nem árulkodás, a zaklatás bűncselekmény, a dologból rendőrségi ügy is lehet.

Használd az UNICEF alkalmazását! A HelpApp magyar nyelvű, könnyen kiismerhető program. Megtudhatod, hogy pontosan mit is jelentenek az olyan szavak, mint a zaklatás, és hogy az adott problémával kihez tudsz fordulni. Az app gyors elérést biztosít a mentőkhöz, rendőrökhöz és tűzoltókhoz, de gyorshívást is beállíthatsz bárkihez, ha úgy éreznéd, hogy azonnal szükséged van a tanácsára.

 

 

 

Ne feledd, nem vagy egyedül!

Egy csomó híresség járt ugyanabban a cipőben, mint te. Ott van például Jennifer Lawrence, akit állandóan piszkáltak, ezért egy csomószor kellett általános iskolát váltania. Taylor Swiftet folyamatosan zaklatták és cseszegették minden miatt – a zenéje, az alakja, a ruhái miatt. Sandra Bullockot megverték, amiért más ruhákban járt, mint az osztály menő arcai, Miley Cyrust bezárták a vécébe.

Justin Timberlake nem különösebben rajongott a fociért – szét is szívatták miatta az osztálytársai, Robert Pattinsont megverték, amikor elkezdte próbálgatni a színészi tehetségét. Jackie Chant is szívatták a suliban, és Christian Bale is kapott ütéseket és rúgásokat bőven.

Mi a tanulság? Ez csak egy szakasz az életben. Ha úgy érzed, hogy ez maga a pokol, és soha semmi sem fog változni, vegyél egy nagy levegőt, és gondold át újra. A sulinak is vége lesz egyszer. Azok az arcok, akik most szívatnak, el fognak szivárogni az életedből. Ne parázz, kérj segítséget! 

 

 


Kapcsolódó cikkek