Saját drónnal készíthetsz légifotókat bárhol

2014. január 21. 12:00 ujnemzedek.hu
Már régóta izgalomban tartja a piacot a drón-kérdés,hiszen ezek lehetnek a jövő csomaghordói, és most már úgy tűnik, hogy fotósaiis ők lesznek.

A „Pocket Drone” (Zsebdrón) névre keresztelt kütyüt három tervező fejleszti, és jelenleg a Kickstarteren gyűjtenek rá. (A cél 35.000 dollár volt, de annyira népszerű lett az ötlet, hogy már meghaladták a 300.000-et) Timothy Reuter, TJ Johnson és Chance Roth saját bevallása szerint azért vágott bele a projektbe, mert azt látták, hogy a drónok népszerűek lennének, de lomhaságuk, nehéz irányításuk és természetesen az áruk miatt az emberek nem veszik meg őket.

 

Szárnya van,de nem madár, három rotor, amin jár. (Kép:Kickstarter)


A Pocket Drone úgy lett kialakítva, hogy a tulajdonos akár 20 másodperc alatt üzembe tudja helyezni. Az irányítást egy távirányítóval, vagy Androidos készülékről is lehet végezni, sőt, a fejlesztők nyílt forráskóddal dolgoztak, tehát bárki, aki ilyen jellegű programozással foglalkozik, módosítgathat rajta. Nagy könnyebbség az irányítás szempontjából, hogy akár előre is megadhatunk egy útvonalat, a készülék pedig a GPS jelek alapján elnavigálja a drónt a célhoz.  A kütyüre kamerát lehet erősíteni, úgyhogy aki eddig a levegőből vágyott fotózni, az most kedvére röptetheti a kameráját.  Az ára kissé borsos, 450 dollár körül mozog majd, a megjelenés pedig idén márciusban várható.


Forrás:Kickstarter