Nutella DIY: amatőrök is összekotyvaszthatják

2014. március 7. 15:27 ujnemzedek.hu
Kevés édesség válik valóban mémmé: annak a bizonyos mogyorókrémnek sikerült.

Egy 1944-ben alapított piemonti cukrászda hátsó szobájában Pietro Ferrero olyat alkotott, ami mára az édességek netovábbja lett. Ha bizonyíték kell, miért a Nutella az egyik legfinomabb dolog a világon, íme néhány képes bizonyíték:

Szivárvány a szádban. (kép: Pinterest)

Aztán most kiderült, a nem is pont ugyanolyan, de így is nagyon finom mogyorókrémért nem kell feltétlenül a boltig csorgatnod a nyálad. Íme, az alig fél órás recept:

Veszel 200 gramm (nem sózott!) mogyorót, alacsony lángon megpörkölöd (de nem égeted szét!) Amikor ez megvan, ledörzsölöd a héját egy konyharuhával. Közben gőz felett csokit olvasztasz (amatőröknek:

fogsz egy lábast, összetöröd az ét- és tejcsokit, vizet forralsz, és a csokival teli tálat a víz fölé tartva addig vársz, amíg a darabokból krém nem lesz.) A mogyorót aprítóba teszed, szintén lágyra őrlöd, majd hozzáadsz 3 evőkanál vajat, 3 evőkanál kakaóport, cukrot, és egy csipet sót. Aztán megint aprítasz, majd mindehhez hozzáadod a felolvasztott csokit, majd az ujjadat ismét az aprító gombra tapasztod. Le sem veszed addig, amíg a mogyorókrém megfelelő állagúvá nem válik/ megfelelő állagú nem lesz.

És kész. Lehet falni!Kapcsolódó cikkek