Mától nincs támogatás az XP-s gépekre

2014. április 9. 10:08 ujnemzedek.hu
Az XPa Windows egyik sikersztorija volt, ám eljárt felette az idő – a cég úgydöntött, hogy nem pazarolja tovább az erőforrásait arra, hogy az XP-velkapcsolatos dolgokat intézze, végképp leállította a támogatást.

Ezt azt jelenti, hogy nem készül több biztonsági frissítés, emiatt az új vírusok ellen már nem lesz megfelelő a védelem. Aki még mindig XP-t használ, annak célszerű egy alternatív böngészőt (Google Chrome, Mozilla)  letöltenie, mert az Internet Explorer 8. használata már nem javallott.

A támogatás megszűnésével sok lesz a kockázat (Kép:desktopexchange.net)

A Microsoft ezt üzeni a felhasználóknak:
Ha továbbra is a Windows XP-t használja most, hogy a támogatás megszűnt, számítógépe működni fog ugyan, azonban sebezhetőbbé válhat a biztonsági fenyegetésekkel és a vírusokkal szemben. Az Internet Explorer 8 támogatását szintén megszüntettük; tehát ha Windows XP rendszerű számítógépe csatlakozik az internethez, és Internet Explorer 8-at használ böngészésre a támogatás megszűnése után, azzal nagyobb veszélynek teszi ki számítógépét. Mivel egyre több szoftver- és hardvergyártó fogja a Windows újabb verzióival való együttműködésre optimalizálni eszközeit, várhatóan egyre több olyan alkalmazással és eszközzel fog találkozni, amely nem működik a Windows XP-vel. 


Kapcsolódó cikkek