Már tuti, hogy másképp van bekötve a csajok agya

2014. január 16. 13:14 ujnemzedek.hu
Aférfi és a női agy idegsejtjeinek kommunikációja különbözik egymástól - legalábbis ezderül ki egy tanulmányból.

A Pennsylvaniai Egyetem kutatócsoportja 1000 férfi és ugyanennyi női agyát vizsgálta meg és meglepő eredményt kaptak. A nők agyában a két agyfélteke között volt a legtöbb idegi kommunikáció, a férfiaknál pedig az egyes agyféltekéken belül.A csajok jobbak a multitaskingban (Kép:projectnaturalbeauty.nl)

Ez a különbség lehet a magyarázat arra, hogy általában a férfiak jobbak a tanulásban, viszont egyszerre csak egy dologra tudnak igazán koncentrálni. A kutatók szerint ez okozza azt is, hogy az urak jobban tájékozódnak női társaiknál, azonban sokkal rosszabbak a multitaskingban, (azaz nehezebben képesek több dolgot csinálni egyszerre).

A tanulmányban a nők jobban teljesítettek odafigyelésben, egyes szavak vagy arcok megjegyzésében.

A kutatásban résztvevő alanyokat különböző kognitív teszteknek vetették alá, ami igazolta ezeket a megállapításokat.

Ennek ellenére más kutatók megkérdőjelezték a vizsgálat hitelességét mondván nem lehet ennyire leegyszerűsítve, anatómiailag visszavezetve következtetni a legösszetettebb és kiismerhetetlenebb szervünkről, arról nem beszélve, hogy az agyi összeköttetések változhatnak az életünk során.


Kapcsolódó cikkek

Akár néhány sornyi szöveg elég ahhoz, hogy valódi, mérhető változások menjenek végbe az agyunkban. Ráadásul ezek öt napig folyamatosan kimutathatóak maradnak.
olvasd tovább