Már hivatalos: egy legjobb barát többet ér ezer havernál

2015. június 26. 11:13 ujnemzedek.hu
És ez nem minden: a felmérés szerint a fiúk jobb tanácsadók a csajoknál.

A legrosszabb családból származó tiniken is segít, ha van egy igaz barátjuk a sok-sok haver helyett – legalábbis ez derül ki egy 1000 tinit vizsgáló felmérésből.

 

A csajok sokszor nem a legjobb tanácsadók.
Legalábbis a felmérés szerint. (Kép: Pinterest)

 

A kutatók több, nehéz családi körülmények között élő fiatalt is vizsgáltak és arra jöttek rá, hogy miközben rosszabb az egészségük és a munkalehetőségeik is, egy barátra támaszkodva javíthatók az esélyeik és növelhető az önbizalmuk. Ezzel szemben, akik egy nagy haveri társasággal rendelkeznek, de nincs egy konkrét bizalmasuk se, könnyebben elkallódhatnak.

 

És ami meglepő: legfőképp a fiúk profitálnak egy jó barátból, mert ők a lányoknál jobb tanácsadók. A csajok ugyanis hajlamosabbak a rossz utat és megoldást választani, impulzívabbak, mint a srácok. Ezzel szemben a fiúk, akik egy barátra támaszkodtak könnyebben és hatásosabban néztek szembe a problémákkal.

 

És, hogy miért van ez? A lányok gyakrabban hibáztatják magukat, ha valami rosszul sül el, míg a fiúk könnyebben felismerik, ha nem az ő hibájukból történt valami, ezért egyszerűbben megbirkóznak a kudarcokkal.

 

(Forrás: Daily Mail)

 


Kapcsolódó cikkek