Magyarok turbózták fel a vízibiciklit

2015. június 17. 10:23 ujnemzedek.hu
Gyorsabb és vagányabb dolog lesz a vízibicikli, ráadásul az idősek is bevállalhatják.

Ferenczy Gábor és Enyedi Csaba találmányát nem lehet nem észrevenni. A futurisztikus kinézetű, kétszemélyes járgány fényévekkel menőbb, mint a csúszdás-delfines elődeik. A korábbi verziókhoz képest a Hidrokumbens névre keresztelt bringával már érezhető sebességet is el lehet érni, 10-15 km/h-val lehet szelni a habokat.

 

Az állítható üléseknek és az ergonomikus üléskialakításnak köszönhetően a Hidrokumbens hosszabb vízitúrák, kirándulások megtételére is alkalmas. A hátat kímélő ülések miatt akár az idősebb korosztály is bátran bevállalhat hosszabb vízitúrákat is. Az új fejlesztésű magyar vízibicikli sebességével is lekörözi a hasonló eszközöket.

 

Sokkal hatékonyabb propellermeghajtásának és áttételeinek köszönhetően átlagos sebessége két személy bevonásával elérheti a 10-15 km/órát is. A Hidrokumbens középső testében tárolórekesz is helyet kapott, hogy hosszabb távokhoz ételt, italt, vagy ruhát is csomagolhasson a vízitúrázó. A biztonságos hajtást a csúszásgátló felületek és kapaszkodók biztosítják.

 

Ha már a magyar találmányoknál tartunk: egy miskolci csapat titokban feltalálta a repülő biciklit. A Flike névre keresztelt drónkerékpárnak kereke nincs, propellere viszont annál több – és ami igazán frankó, hogy elbírja az embert. Elvileg akár ezer méter magasba is emelkedhet a szerkezet, egyelőre csak két méterig tesztelték, viszont azon már ember is ült. A csapat egyrészt szórakozásra, másrészt pedig nehéz tárgyak mozgatására, hegyi mentésre szánja.

 

 

 

 

 


Kapcsolódó cikkek