Ma indul: ökodesign és kreatív újrahasznosítás a Nyitva! Fesztiválon

2016. április 1. 08:56 ujnemzedek.hu
Nem bolondozunk: újra kiadatlan üzlethelységek ajtajai nyílnak meg április 1.-én Budapesten.

Az eddig üresen álló üzletekbe egy hónapra új kezdeményezések és ötletgazdák költöznek be és várják színes programokkal az érdeklődőket. A ReCreativity társadalmi vállalkozás egy Tompa utcai kisüzletben készül programokkal az újrahasznosítás és ökodesign jegyében. A fesztivált immáron másodjára rendezik meg, 2016. április 1. és május 1. között.

 

Áprilisban újra élet szökik közel több budapesti kiadatlan üzlethelységekbe, és az ideiglenesen beköltöző projektek izgalmas programokkal várják az érdeklődőket. A Nyitva! Fesztivál egy nagyszerű lehetőséget kínál, hogy az üresen álló üzleti célú ingatlanok újra gazdára leljenek, és mindemellett friss kezdeményezések tehetik próbára ötletüket kockázatmentesen. Az eddig lakatlan boltok újra felélednek, és felfedve a bennük rejlő lehetőségeket egy hónapon keresztül színes programokkal várják látogatóikat.

 

 

A ReCreativity csapata kreatív workshopokkal, környezettudatos és fenntarthatóságról szóló meet up-al, valamint mini design vásárral várja vendégeit. Programjaik elsődleges célja, hogy a résztvevők kipróbálhassák a kreatív újrahasznosítás módszerét, illetve környezettudatos attitűdöt sajátítsanak el. A redesign workshop-on molinóból készült pénztárcát, ékszert lehet majd alkotni, de azt is megtanítják, hogyan lehet műanyag zacskóból tartós kistáskát vagy neszesszer tartót varázsolni. Az üzletben ugyanakkor lehetőség nyílik a fiatal csapat Cimbi márkanévre hallgató használtmolinóból készült egyedi cuccait megvásárolni.

 

A fesztivál keretein belül az üres ingatlanok használatba vétele fontos lépés Budapestnek: az utcai jelenlét nem csak az innovatív gazdasági, társadalmi és kulturális vállalkozások számára jelent egyedülálló lehetőséget, de a közterek rehabilitációjához, a helyi közösségek építéséhez is hozzájárul, ahol teret kap a közösség, a tudás és a kreativitás. Részletes program itt elérhető.

 


A Nyitva!fesztiváltról korábban is írtunk - ha Ide kattintasz, el is olvashatod!

 


Kapcsolódó cikkek