Lemodellezték: elkészült a Szigetvár ostromát bemutató animációs mozi

2016. szeptember 15. 11:02 ujnemzedek.hu
A „Mohácsi csata” és a „Nándorfehérvári diadal” után újabb töriszakos álmot valósított meg a TAE.

A Történelmi Animációs Egyesület legújabb, törirajongók által nyilván veszettül várt alkotása ezúttal az 1566-os szigetvári ostromot és Zrínyi Miklós hősi halálát mutatja be. Mi korábban már (most figyelj) KARDOSKODTUNK a hollywoodi feldolgozás mellett - de persze egy animációs film is tök tuti lehet. S mint ahogy a mellékelt ábra mutatja: az lett.

 

 

A 26 perces animáció teljesen új technikával készült, amelyet a csapat fejleszt tovább. A munka során rekonstruálták a vár, az ostrom és a török tábor teljes környezetét, így az elkészült virtuális világ alkalmas lehet számítógépes kalandjáték fejlesztésére is. A csapat most az egri vár ostromán dolgozik, majd egy gigantikus munkába fog, hogy elkészítse Buda visszafoglalását - írja a mult-kor.hu.

 


Szigetvár ostroma 1566. augusztus–szeptember között zajlott le Szigetvár várvédői és az oszmán haderő csapatai között. Az ostrom I. Szulejmán szultán seregeinek döntő győzelmével végződött. Zrínyi Miklós bán és katonái mind egy szálig elestek a végső kirohanás során. Maga Szulejmán szultán az ostrom közben, táborában hunyt el.

 

 


Kapcsolódó cikkek