Közkút minden bokorban - itt egy oldal, ami segít, ha szomjas vagy

2016. május 4. 10:26 ujnemzedek.hu
A kozkutak.hu-nak köszönhetően a "Hol" már megvan, de miért is fontos inni? És mennyit kell innunk egy nap?

A víz csökkenti a szívroham és az agyvérzés kockázatát, segít megelőzni az artériák elzáródását a szívben és az agyban, megakadályozza gyerekeknél és felnőtteknél a mentális figyelemhiányt, erősíti a munkavégző képességet és a koncentrációs képességet.

 

 

És hinnéd, hogy kávé helyett is kitűnő ébresztőital - ráadásul semmi mellékhatása nincs? Hogy mi mindenért jó neked még a víz, arról Itt olvashatsz, de egy biztos: ha nem iszod, az nem lesz jó, mert például kiszáradsz, és az komoly problémákhoz vezethet.

 

 

Szóval a víz: kell
 

Már csak az a kérdés, hogy ha mondjuk épp egy túrán vagyunk, honnan szerezhetünk a kiszáradt kulacsunkba belőle. Itt már írtunk azokról a kilátókról, amiket mindenképp érdemes meglátogatni, itt összeszedtük, miket kell magaddal vinned, ha kirándulni indulsz, de vajon honnan szerezhetsz vizet? Még szerencse, hogy más is gondolt erre - örök hála annak, aki kozkutak.hu-t összerakta: ezen az oldalon ugyanis egy okostelóval bárhol kikutathatod, hol található legközelebb egy közkút, vagy csap, vagy egy vizes ember. Jó, az utóbbit talán nem mutatja, de tény, hogy minden mást igen.

 

 

De mégis: mennyi az annyi?
 

Ebben az infógrafikában nagyon szépen le van vezetve, hogy pontosan mennyi vizet kell fogyasztanod: 


(kép: duhosmokus.hu)

 

Inni tehát muszáj: de mi van, ha feledékenyek vagyunk, és nem jut eszünkbe a dolog? Nos, ekkor is segíthet az okostelónk: rengeteg alkalmazás létezik, amely gyakorlatilag ránk szól, ha a beállított mennyiséget nem kortyoljuk el időben. Ilyen program például a Hydro Coach, vagy Ez Itt - de persze simán működik az is, amit az okosok szoktak javasolni: ha látsz egy csapot, igyál pár kortyot. 


Kapcsolódó cikkek